Đurić poručio Kurtiju: Ne traži autokrate dalje od svog ogledala

19.05.2022

20:15

0

Autor: 24sedam

Branite Srbima na Kosovu i Metohiji da glasaju na izborima, a ipak govorite o demokratiji, naveo je između ostalog Đurić

Đurić poručio Kurtiju: Ne traži autokrate dalje od svog ogledala
TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ

Ambasador Srbije u Sjedinjenim Američkim Državama Marko Đurić poručio je premijeru tzv. države kosovo Aljbinu Kurtiju da ne traži autokrate dalje od svog ogledala, reagujući na njegovu izjavu tokom vebinara u Atlant savetu da "demokratije poput SAD i Kosova moraju zajedno da se drže protiv autokrata poput ruskog i srpskog predsednika Vladimira Putina i Aleksandra Vučića".

- Branite Srbima na Kosovu i Metohiji da glasaju na izborima (uprkos direktnih zahteva SAD, EU, OEBS), a ipak govorite o demokratiji; javno se odričete i Briselskog i Vašingtonskog sporazuma na koji su se vaše institucije obavezale, a ipak govorite o principima; govorite o miru, a opet pokazujete tvrdoglavost prema našoj zajednici na Kosovu* iznova i iznova. Gospodine Kurti, ne traži dalje od sopstvenog ogledala u potrazi za autokratama - napisao je Đurić na Tviteru.

 

 

Podsetimo, ranije je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije Petar Petković poručio Kurtiju da onaj ko hoće da protera Srbe sa Kosmeta nema pravo da govori o tome šta Srbi hoće.

Petković je u objavi na Tviteru zatražio formiranje Zajednice srpskih opština, onako kako je to predviđeno Briselskim sporazumom.

- Onaj ko hoće da protera Srbe sa Kosova i Metohije i sprovede etničko čišćenje, nema pravo da govori šta Srbi hoće. Uspostaviti ZSO kako je potpisano u Briselu. Kraj! - naveo je Petković.

BONUS VIDEO:

TANJUG

 

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti