Petković Kurtiju: Onaj ko hoće da protera Srbe sa Kosova nema pravo da govori šta Srbi hoće

19.05.2022

09:29

0

Autor: I.K.

Petković je u objavi na Tviteru zatražio formiranje Zajednice srpskih opština, onako kako je to predviđeno Briselskim sporazumom

Petković Kurtiju: Onaj ko hoće da protera Srbe sa Kosova nema pravo da govori šta Srbi hoće
Kurti, Petković - Copyright Kancelarija za KIM Profimedia

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije Petar Petković poručio je kosovskom premijeru Aljbinu Kurtiju da onaj ko hoće da protera Srbe sa Kosova nema pravo da govori o tome šta Srbi hoće.

Petković je u objavi na Tviteru zatražio formiranje Zajednice srpskih opština, onako kako je to predviđeno Briselskim sporazumom.

"Onaj ko hoće da protera Srbe sa Kosova i Metohije i sprovede etničko čišćenje, nema pravo da govori šta Srbi hoće. Uspostaviti ZSO kako je potpisano u Briselu. Kraj!", naveo je Petković reagujući na Kurtijevu izjavu da Srbi sa Kosova ne žele formiranje ZSO, već da je to želja Beograda.

Kurti je sinoć izjavio da Srbi sa Kosova ne žele formiranje Zajednice srpskih opština, već Beograd, koji je to pitanje doneo za pregovarački sto. On je ponovio da ZSO krši 23 člana Ustava, kao i da je njegov cilj uzajamno priznanje. Kako kaže, rešenje za postizanje sporazuma sa Beogradom može da se pronađe u političkim centrima – Briselu, Vašingtonu, Parizu, Berlinu.

 

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike