Mišel: Ulazak Srbije u EU od ključnog značaja za zajedničku budućnost

19.05.2022

14:44

0

Mišel je kazao da su zajednički principi i vrednosti na kojima se zasniva EU sloboda, vladavina prava i prosperitet, ali da se danas govori o sigurnosti i stabilnosti

Mišel: Ulazak Srbije u EU od ključnog značaja za zajedničku budućnost
Tan2022-5-19_16265136_2 - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

Proces pristupanja Evropskoj uniji je od fundamentalnog značaja za zajedničku budućnost Srbije i Unije, izjavio je danas u Beogradu predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel i naveo da je Srbija napravila veliki korak otvaranjem dodatnih poglavlja što je, kako je istakao, "znak poverenja".

-Uveren sam da ćemo danas preduzeti korake u pravom smeru zato što osećamo da postoji nešto veće od nas, poručio je Mišel nakon obilaska Naučno-tehnološkog parka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerkom Anom Brnabić, a gde je potpisan ugovor o zajedničkoj saradnji Srbije i EU.

Tanjug/Strahinja Aćimović
Šarl Mišel daje izjave nakon obilaska Naučno-tehnološkog parka

 

Mišel je kazao da su zajednički principi i vrednosti na kojima se zasniva EU sloboda, vladavina prava i prosperitet, ali da se danas govori o sigurnosti i stabilnosti.

-To je ono što je za nas dovedeno u pitanje, a ako zajedno radimo i idemo u istom smeru imaćemo i istu zajedničku budućnost, kazao je Mišel.

Naglasio je da Srbija nije samo partner već i prijatelj EU i izrazio je zadovoljstvo što je ponovo u Srbiji i što ima priliku da poseti Naučno-tehnološki park i srpske firme koje su, kako je istakao, deo zajedničke budućnosti EU i Srbije.

-Ovde sam ne samo da bih posetio srpske firme već zato što srpske firme jesu deo naše zajedničke budućnosti, i zbog mogućnost da dalje radimo zajedno, da ubrzamo proces evrointegacija i da granatujemo bolju budućnost svuda na evropskom kontinentu, rekao je Mišel.

Dodao je da postoji želja i pokaže i lična volja da se napravi važan korak u tom pravcu ističući da je proces pristupanja od fundamentalnog značaja za zajedničku budućnost EU i Srbije.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike