Premijerka Brnabić u Skoplju: Prvi sastanak sa novim premijerom Severne Makedonije i učešće na samitu

18.05.2022

05:42

0

Samit počinje sutra i trajaće do 19. maja, a zatvoriće ga predsednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski

Premijerka Brnabić u Skoplju: Prvi sastanak sa novim premijerom Severne Makedonije i učešće na samitu
Tan2022-5-11_10556482_2 - Copyright TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić boraviće danas u jednodnevnoj radnoj poseti Skoplju gde će joj domaćin biti predsednik Vlade Severne Makedonije Dimitar Kovačevski sa kojim će učestvovati na samitu "Makedonija 2025".

Ovo će biti prvi bilateralni susret Brnabić sa novim premijerom Severne Makedonije koji će joj prirediti zvanični doček, posle kog će u zgradi vlade biti održan sastanak delegacija dve zemlje.

Zajedno sa Kovačevskim, Brnabić će potom prisustvovati otvaranju Samita 2025, regionalnog skupa koji svake godine okupi više od 250 učesnika i služi kao platforma za razmenu znanja, najnovijih svetskih trendova u poslovanju, investicije, tehnološke inovacije, povezivanje organizacija i inspirisanje promena u jugoistočnoj Evropi.

U fokusu ovogodišnjeg samita su digitalizacija i razvoj digitalnih veština, regionalne i globalne teme, a Brnabić će učestvovati na premijerskom panelu "Izgradnja prosperitetne budućnosti: Uloga regionalne saradnje".

Samitu svake godine prisustvuju državni zvaničnici, kompanije koje posluju u regionu, članovi diplomatskog kora i međunarodnih organizacija, kao i članovi akademske zajednice civilnog društva.

Samit počinje sutra i trajaće do 19. maja, a zatvoriće ga predsednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski .

Ovo je četvrti put da Brnabić boravi u zvaničnoj poseti Severnoj Makedoniji, a poslednji put je bila u julu prošle godine, kada je učestvovala na Prespa Forumu u Ohridu, koji okuplja lidere Zapadnog Balkana, ali i zvaničnike Evropske Unije.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike