Vučićevo pismo Orbanu nakon reizbora: Dragi prijatelju...

16.05.2022

18:11

0

"Nastavićemo da se borimo za zajedničke vrednosti i interese Srbije i Mađarske i naših naroda, kao i da zajednički radimo na još boljim i čvršćim vezama", između ostalog istakao je predsednik Srbije

Vučićevo pismo Orbanu nakon reizbora: Dragi prijatelju...
Arhivska fotografija - Copyright Profimedia

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je čestitku Viktoru Orbanu na ponovnom izboru za predsednika Vlade Mađarske. 

Čestitku prenosimo u celosti:

- Dragi prijatelju,

Upućujem Ti srdačne čestitke povodom ponovnog izbora za predsednika Vlade prijateljske Mađarske. Poverenje građana uvek predstavlja najveću čast i najtežu odgovornost, a u teškim vremenima zahteva upravo onu vrstu posvećenosti, odlučnosti i državničke mudrosti koju si i do sada pokazivao i koje su svima danas potrebne, više nego ikada pre.

Uveren sam da će Mađarska nastaviti sigurnim putem sveobuhvatnog napretka, uprkos brojnim izazovima koje nam budućnost donosi. Na tom putu, Srbija će, kao i do sada, ostati pouzdan, veran i iskren partner Tvoje zemlje i Tvog naroda.

Nastavićemo da se borimo za zajedničke vrednosti i interese Srbije i Mađarske i naših naroda, kao i da zajednički radimo na još boljim i čvršćim vezama. Kao i do sada, posebnu pažnju ćemo posvećivati našim manjinama, jer iako nas deli granica, upravo ljudi sa obe strane predstavljaju najčvršći most između naših zemalja.

Uporedo sa bilateralnim odnosima, znam da ćemo nastaviti da razvijamo i lično prijateljstvo koje se kalilo u najtežim trenucima. Ponovo koristim priliku da se zahvalim Tebi i Tvojoj Vladi za otvorenu podršku Srbiji na evropskom putu, u vremenima kada mnogi to nisu smeli, a ni hteli da pokažu.

Unapred se radujem našem sledećem sastanku, na kojem ćemo, uveren sam u to, zajednički postaviti još jače temelje za brojne buduće projekte na dobrobit svih naših građana.

Upućujem Ti još jednom iskrene čestitke na ponovnom izboru uz najbolje želje za dobro zdravlje, kao i ličnu i državničku sreću - navodi se u čestitki predsednika Vučića premijeru Orbanu.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike