Povodom sastanka Šolca sa Vučićem i Kurtijem oglasio se nemački ambasador u Prištini, evo koje će teme biti na stolu

03.05.2022

14:26

0

Predsednik Srbije rekao je danas da ima tremu pred sutrašnji sastanak sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcem

Povodom sastanka Šolca sa Vučićem i Kurtijem oglasio se nemački ambasador u Prištini, evo koje će teme biti na stolu
šolc vučić - Copyright 24sedam/AP Photo/Markus Schreiber/John Thys

Ambasador Nemačke na Kosovu Jorn Rode potvrdio je da će nemački kancelar Olaf Šolc sutra na odvojenim sastancima razgovarati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem, a da će uveče u Berlinu Miroslav Lajčak biti domaćin sastanka Vučić-Kurti.

Rode je na Tviteru napisao da će kancelar Šolc sa Vučićem i Kurtijem razgovarati o dijalogu koji vodi Evropska unija, ali i o "reakcijama na ruski agresorski rat protiv Ukrajine". 

 

 

"Kancelar Šolc ugostiće sutra premijera Kurtija i predsednika Vučića na odvojenim sastancima u Berlinu. Posle sastanka sa premijerom Kurtijem uslediće zajednička konferencija za novinare u 16 ​​časova. Oba sastanka fokusiraće se na koordinaciju daljih reakcija na ruski agresorski rat protiv Ukrajine, političke i ekonomske odnose i regionalnu saradnju. Sastanci će takođe poslužiti kao podrška dijalogu Kosova i Srbije koji vodi EU", napisao je Rode.

Kako je istakao, predstavnik EU za dijalog Kosova i Srbije Miroslav Lajčak biće domaćin sastanka Vučića i Kurtija. 

"Kao podršku dijalogu kojim posreduje EU, kancelar Šolc je pozvao Miroslava Lajčaka koji će uveče u Berlinu biti domaćin zajedničkog sastanka sa premijerom Kurtijem i predsednikom Vučićem", napisao je Rode na Tviteru.

Predsednik Srbije rekao je danas da ima tremu pred sutrašnji sastanak sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcem kao i da ne očekuje lak razgovor.

"To znači da ću, ako ništa, na veoma odgovoran način nastupati. Svakako ne očekujem lak razgovor“, podvukao je Vučić u izjavi novinarima u Aleksandrupoliju gde je prisustvovao početku radova na izgradnji terminala za tečni prirodni gas (LNG).

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike