Vučić nakon vojne vežbe najavio: O sankcijama Rusiji i rastu cena detaljnije 6. maja!

30.04.2022

10:38

0

Autor: J.B.O.

On je naglasio da ima molbu za ljude: "Molim ljude da razumeju i vide koliko se borimo da sačuvamo što više životni standard"

Vučić nakon vojne vežbe najavio: O sankcijama Rusiji i rastu cena detaljnije 6. maja!
aero miting batajnica rts vucic 66 - Copyright Printscreen/RTS

Nakon prikazane vežbe "Štit 2022", okupljenima se obratio predsednik Srbije i vrhovni komandant Vojske Aleksandar Vučić.

On je pohvalio Vojsku Srbije i rekao da danas možemo da priuštimo, jaču, bolju i skuplju vojsku i da to izvesni štit od napada na našu zemlju.

Nakon divnih reči koje je uputio pripadnicima Vojske Srbije, predsednik Aleksandar Vučić je odgovarao na novinarska pitanja i osvrnuo se na dve važne stvari - cene koje rastu i uvođenje sankcija Rusiji.

- Imamo najeftinije cene električne energije, mleka, hleba... Vodimo računa da zaštitimo pre svega one najsiromašnije i svim ljudima koji teško žive. Izaći ću 6. maja sa svim detaljnim informacijama. Snalazimo se na sve moguće načine. Mi se smejemo kada kažu štedite na jednoj strani, a nismo ni svesni toga - rekao je predsednik.

On je naglasio da ima molbu za ljude: "Molim ljude da razumeju i vide koliko se borimo da sačuvamo što više životni standard"

Kako je rekao o ovoj temi će detaljnije govoriti 6. maja na Đurđevdan kada će se obratiti građanima Srbije. Tada će detaljnije govoriti i o uvođenju sankcija Rusiji.

- Što se tiče uvođenja sankcija Rusiji, o tome ću govoriti detaljnije 6. maja, ali Srbija je donela svoje zaključke na sednici Saveta za nacionalnu bezbednost - kazao je Vučić i dodao:

- Naša politika mora da bude politika odgovornosti, razvoja i napretka, da gledamo šta su interesi naše zemlje i da u skladu sa tim radimo sve ono što je potrebno, ne interesuju me nagađanja da li ćemo i kada da uvedemo sankcije čak ni senator Marfi nije govorio o tome - zaključio je.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike