Vulin: Srpsko-ruski humanitarni centar je svoj pun smisao postojanja pokazao kada je Srbiji i srpskom narodu bilo najteže (FOTO)

29.04.2022

14:57

0

Autor: 24sedam

Ministar Vulin i vršilac dužnosti ministra Čuprijan ocenili su da je saradnja u oblasti vanrednih situacija u savremenom svetu nužnost i potreba i da je samo zajedničkim snagama moguće lakše prebroditi

Vulin: Srpsko-ruski humanitarni centar je svoj pun smisao postojanja pokazao kada je Srbiji i srpskom narodu bilo najteže (FOTO)
2 - Copyright MUP

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin razgovarao je danas putem video-veze sa vršiocem dužnosti ministra za civilnu zaštitu, vanredne situacije i otklanjanje posledica elementarnih nepogoda Ruske Federacije  Aleksandrom Čuprijanom povodom decenije postojanja i rada Srpsko-ruskog humanitarnog centra u Nišu, kao i o daljoj saradnji u oblasti vanrednih situacija. 


Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin istakao je tokom video-sastanka da Srbija duboko ceni svaku pomoć i podršku koju je tokom vanrednih situacija dobila od Ministarstva za civilnu zaštitu, vanredne situacije i otklanjanje posledica elementarnih nepogoda Ruske Federacije, te da je Srpsko-ruski humanitarni centar dao značajan doprinos na polju sprečavanja katastrofa od elementarnih nepogoda. Ministar unutrašnjih poslova Srbije izrazio je zahvalnost Ruskoj Federaciji i Ministarstvu za civilnu zaštitu, vanredne situacije i otklanjanje posledica elementarnih nepogoda na pomoći u unapređenju kapaciteta Srbije kroz donacije opreme i obučavanje vatrogasno-spasilačkih jedinica. 


- Svojim plemenitim radom i delovanjem Srpsko-ruski humanitarni centar opravdao je svrhu svog postojanja. Iako je ovaj jedinstveni centar na Balkanu mnogo puta napadan, iako su mnogi postojanje ovog humanitarnog centra hteli da zloupotrebe i iskoriste u političkoj borbi protiv Srbije i Rusije, Srpsko-ruski humanitarni centar je svoj pun smisao postojanja upravo pokazao kada je Srbiji i srpskom narodu bilo najteže i 2014. godine za vreme katastrofalnih poplava, ali i za vreme pandemije korona virusa. Zahvaljujući postojanju Srpsko-ruskog humanitarnog centra značajno je podignut nivo obučenosti naših vatrogasno-spasilačkih jedinica, ali su,  prvenstveno, mnogi životi naših građana spaseni, baš kao i njihova imovina tokom elementarnih nepogoda, poručio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin. 


Ministar Vulin i vršilac dužnosti ministra Čuprijan ocenili su da je saradnja u oblasti vanrednih situacija u savremenom svetu nužnost i potreba i da je samo zajedničkim snagama moguće lakše prebroditi posledice izazvane elementarnim nepogodama i zaštitili stanovništvo i imovinu. 


Vršilac dužnosti ministra za civilnu zaštitu, vanredne situacije i otklanjanje posledica elementarnih nepogoda Aleksandar Čuprijan istakao je da će Ministarstvo za civilnu zaštitu, vanredne situacije i otklanjanje posledica elementarnih nepogoda nastaviti da razvija i unapređuje Srpsko-rusko humanitarni centar i da je ovo ministarstvo uvek spremno da podeli iskustva koja predstavljaju interes za srpsku stranu. 
MUP
 

- Ruska Federacija će, kao i do sada, uvek biti spremna da pruži pomoć i podršku Srbiji u slučaju vanrednih situacija, istakao je vršilac dužnosti ministra za civilnu zaštitu, vanredne situacije i otklanjanje posledica elementarnih nepogoda Aleksandar Čuprijan. 

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin još jednom se zahvalio Ruskoj Federaciji na principijelnom stavu po pitanju  suvereniteta i integriteta Republike Srbije. 

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin je vršiocu dužnosti ministra za civilnu zaštitu, vanredne situacije i otklanjanje posledica elementarnih nepogoda Aleksandru Čuprijanu i svim pripadnicima MČS-a uputio izraze saosećanja i podrške povodom Dana sećanja na službenike MČS-a koji su poginuli na dužnosti. 

- Svi pripadnici MČS-a koji su svoj život izgubili da bi spasili tuđ zaslužuju dubok naklon i poštovanje, baš tako je svoj život izgubio i ministar Ziničev, štiteći život drugog čoveka, poručio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike