Vulin na Danu Banjaluke: Dok Vučić vodi Srbiju, Republika Srpska će biti čuvana i sačuvana

26.04.2022

23:55

0

U ime predsednika Srbije i svih Srba Aleksandra Vučića ministar Vulin je čestitao dan Banjaluke i poželelo da svi zajedno budemo stabilni, sigurni i uspešni

Vulin na Danu Banjaluke: Dok Vučić vodi Srbiju, Republika Srpska će biti čuvana i sačuvana
Foto: MUP Srbije

Izaslanik predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, na svečanosti povodom obeležavanja Dana grada Banjaluke, poručio je večeras da dokle god Srbiju vodi predsednik Vučić Republika Srpska će znati da postoji jedno mesto gde će uvek biti kod kuće – njena Srbija.

- Ovaj grad i Republika Srpska imaju pravo da se nadaju dobrim i boljim vremenima. Dok predsednik Aleksandar Vučić vodi Republiku Srbiju, Republika Srpska će biti čuvana, branjena, sačuvana i dok god bude vodio Republiku Srbiju predsednik Aleksandar Vučić, Republika Srpska će znati da postoji jedno sigurno, stabilno, vredno i važno mesto na planeti zemlji gde će Republika Srpska uvek biti kod kuće - njena Srbija. I dokle god svi zajedno budemo sanjali san o uspravnoj, uspešnoj, bogatoj, razvijenoj Srbiji sanjamo san o uspešnoj, bogatoj, uspravnoj i razvijenoj Republici Srpskoj - naglasio je ministar Vulin.

Istakao je da drugi narodi imaju pravo da budu jedinstveni politički narodi i upitao zašto Srbi ne bi bili jedinstven politički narod.

- Zašto se na ovaj dan ne bi sabrali i razmišljali o sebi i vremenu koje dolazi. Zašto ne bi donosili odluke koje su od suštinskog značaja za trajanje i postojanje Srba. Zašto ih ne bi donosili zajedno?“, upitao je ministar Vulin. Naglasio je da svi drugi imaju pravo na to, a zašto bi to pravo samo Srbima bilo uskraćeno? Srbi su stvorili Republiku Srpsku, Srbi su stvorili Srbiju, samo Srbi mogu da umanje Srbiju ili izgube Republiku Srpsku. To ova generacija sebi neće dozvoliti. Ubeđen i siguran da je vreme koje je pred nama vreme mira, napretka, rasta. Ubeđen i siguran da će srpski narod u danima koji dolaze samo pokazivati svoju veličinu, koliko je vredan ponavljanja. Uveren da će vreme koje je pred nama biti vreme političkog jedinstva Srba. Da će Srbi u ovoj generaciji političara stvoriti "srpski svet" - kazao je ministar Vulin.

Ukazao je da ima brojnijih naroda od srpskog, da ima većih gradova od Banjaluke, bogatijih i razvijenijih, ali tvrdoglavijih, upornijih i naroda koji više voli slobodu nema.

- Mi danas obeležavamo 77 godina od dana kada nije došla sloboda, ona ni ne dođe ni ne ode, već dana kada su naši preci oteli slobodu, kao što se sloboda na ovim prostorima jedino i može dobiti - kazao je ministar Vulin i naglasio da Banjaluka ne postoji slučajno, baš kao što ni Republika Srpska nije nastala slučajno kao tvorevina velikih sila. Republika Srpska je nastala kao potreba srpskog naroda da ima svog sudiju, lekara, policajca, jer tamo gde to nema, tamo za srpski narod nema ni slobode ni pravde“, kazao je ministar policije.

U ime predsednika Srbije i svih Srba Aleksandra Vučića ministar Vulin je čestitao dan Banjaluke i poželelo da svi zajedno budemo stabilni, sigurni i uspešni.

BONUS VIDEO:

Tanjug

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam