Kurtija "boli" Đurićev susret sa Bajdenom, najavljuje da će i on u Ameriku

12.04.2022

08:31

0

Marko Đurić objavio je na zvaničnom Tviter nalogu pre nekoliko dana da se u Beloj kući sastao sa predsednikom SAD Džozefom Bajdenom

Kurtija "boli" Đurićev susret sa Bajdenom, najavljuje da će i on u Ameriku
Bajden i Đurić u Beloj Kući Twitteer - Copyright Twitter/MarkoDjuric

Premijer Kosova Ajbin Кurti rekao je da nedavni susret ambasadora Srbije u SAD Marka Đurića sa predsednikom Džoom Bajdenom ne predstavlja ništa posebno, i da to rade svi ambasadori, prenosi Lajmi.

"Sa predsednikom se sreo vrlo kratko, više radi fotografije nego zbog razgovora. Svi ambasadori akreditovani u Vašingtonu imaju pravo da to urade, tako da verujem da je nepravedno, pogrešno i štetno da se ovo naduvava preko protokolarnog značaja koji ima“, rekao je Kurti.

Kosovski premijer je ponovio da će u maju posetiti SAD, gde će se, kako je rekao, sastati sa tamošnjim diplomatama i dijasporom.

„Кao što sam ranije rekao, u maju ću otputovati u SAD na zvanične sastanke sa političarima i diplomatama, liderima, ali i našom dijasporom“, rekao je Kurti.

Podsetimo, Marko Đurić objavio je na zvaničnom Tviter nalogu pre nekoliko dana da se u Beloj kući sastao sa predsednikom SAD Džozefom Bajdenom.

-Nakon kraćeg susreta i razgovora sa predsednikom SAD ove sedmice, imao sam čast i da se upišem u zvaničnu Knjigu gostiju Bele kuće. Visoko cenimo ovaj gest poštovanja prema Srbiji i našim 140 godina dugim odnosima koji poslednjih godina beleže kontinuirani trend rasta u brojnim oblastima, napisao je tada Đurić.

Očigledno da je Aljbina Kurtija zabolelo to što je prvi čovek Amerike primio srpskog ambasadora, te da bi umanjio značaj tog događaja najavio putovanje u SAD.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike