Ministri u Vladi Srbije na društvenim mrežama uputili čestitke vernicima povodom Uskrsa (FOTO)

24.04.2022

10:35

0

Autor: I.K.

Dok su pojedinci uputili čestitke građanima, drugi su podelili deo porodične atmosfere

Ministri u Vladi Srbije na društvenim mrežama uputili čestitke vernicima povodom Uskrsa (FOTO)
Uskrs (1) - Copyright Instagram/tatjanamatic.official/irenavujovic.official/zorana_dpm/mali_sinisa 24sedam/Goran Sivački

Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici danas slave najrdosniji praznik Uskrs. 

Poruke vernicima uputili su i ministri u Vladi Srbije, objavivši fotografije na društvenim mrežama. Dok su pojedinci uputili čestitke građanima, drugi su podelili deo porodične atmosfere.

Tako je ministar finansija Siniša Mali otkrio ko je u njegovoj porodici farbao i ukrašavao jaja.

"Hristos Vaskrse! I ove godine moja ćerka Lola je bila zadužena za farbanje i ukrašavanje jaja. Želimo vam srećan Uskrs", napisao je ministar Mali

 

 

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović čestitala je najveći hrišćanski praznik poglavaru Srpske pravoslavne crkve, gospodinu Porfiriju, sveštenstvu, monaštvu, vernicima SPC i svim građankama i građanima Srbije koji slave Vaskrs po julijanskom kalendaru.

"Neka nam u ovim teškim vremenima najveći hrišćanski praznik, Vaskrs, bude snažna vodilja oko koje ćemo se zajedno okupiti kako bismo savladali sve izazove i neprilike. Hristovo vaskrsnuće je simbol pobede života nad smrti, kao i simbol nade, koja nam je neophodna kako ne bismo klonuli duhom pred izazovima koje nam vreme donosi. Neka današnji praznik bude i poziv na mir i zajedništvo jer ćemo uz jedinstvo, solidarnost i poverenje lakše prebroditi sva iskušenja i nastaviti sa napretkom u korist svih. Želim vam da praznične dane provedete u dobrom zdravlju, radosti i ljubavi sa svojim bližnjima, negujući duh zajedništva i sloge", napisala je ministarka Mihajlović.

 

 

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović poručio je vernicima: "Hristos Vaskrse! Ljubav, vera, nada".

 

 

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić takođe je čestitao veliki praznik svim vernicima.

"Hristos vaskrse, vaistinu vaskrse, želim vam da ove praznične dane provedete u sreći i dobrom zdravlju okruženi onima koje volite", poručio je Ružić.

 

 

Ministarka zaštite životne sredine uputila je svim građanima koji Uskrs slave po julijanskom kalendaru najsrdačnije čestitke sa željom da radost najvećeg hrišćanskog praznika podele sa svojim najbližima.

"Neka nam ovaj praznik mira, nade i vere bude podsticaj da zajedno radimo za boljitak Srbije i našeg naroda i da na temelju jedinstva, tolerancije i uzajamnog poštovanja stvaramo još uspešnije društvo. Želim vam da praznične dane provedete sa svojim porodicama u dobrom zdravlju i raspoloženju. Hristos Vaskrse!, napisala je ministarka Vujović.

 

 

Ministarka turizma, trgovine i telekomunikacija Tatjana Matić poručila je da danas obeležavamo Uskrs, hrišćanski praznik najveće radosti koji simbolizuje pobedu života nad smrću i iznova nas podseća da su ljubav, solidarnost i zajedništvo najvažnije ljudske vrednosti.

"Neka nas ovaj praznik ispuni nadom u bolje dane i donese nam mir, sreću i duhovnu snagu za sve izazove koji su pred nama. Hristos Voskrese! Srećan Uskrs dragi sugrađani! napisala je ministarka Matić.

 

 

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović uputila je takođe svim pravoslavnim vernicima najsrdačnije čestitke povodom Vaskrsa, najvećeg hrišćanskog praznika. 

"Neka teška i izazovna vremena, koja su obeležila naše živote u prethodne dve godine, ostanu iza nas, a vera u nove početke i boljitak, kao vera u Hrista spasitelja, budu podstrek za budućnost. Želim vam da praznik proslavite okruženi svojim najbližima, u miru i spokoju, zdravi i ispunjeni ljubavlju i radošću, slaveći pobedu života nad smrću. Hristos vaskrse!, poručila je ministarka Obradović.

 

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike