Vučević čestitao Uskrs pravoslavnim vernicima: Neka radost Hristovog vaskrsenja donese mir, dobro zdravlje i blagostanje (VIDEO)

24.04.2022

06:38

0

Gradonačelnik je poželeo svima da ga provedu u miru i razumevanju, sa svojim najmilijima

Vučević čestitao Uskrs pravoslavnim vernicima: Neka radost Hristovog vaskrsenja donese mir, dobro zdravlje i blagostanje (VIDEO)
miloš vučević Instagram - Copyright Instagram/milosvucevuc_gradonacelnik

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević čestitao je svim pravoslavnim vernicima Uskrs uz snažnu poruku na svom Instagram nalogu.

- U danima praznovanja koji su pred nama, slavimo život uz prisećanje na neprolazne vrednosti pravoslavne hrišćanske vere. Slaviti Uskrs, znači slaviti život, svetlost i novi početak. Hajde da u duhu vaskršnjih dana, razmislimo o suštini samog hrišćanskog učenja, o tome kakvi smo ljudi i da dobro razumemo šta su naši ciljevi u ovozemaljskom životu. Siguran sam da ćemo nakon ovog praznika, imati novu energiju da nastavimo da se borimo i radimo za naše gradove i našu državu, da čuvamo mir i stabilnost, da ulažemo u ekonomski razvoj, ali i u duhovnu obnovu - stoji u njegovoj objavi.

 

 

Vučević ističe da je to nešto bez čega ne može da se napreduje, jer duša traži da se napoji na posebnom izvoru koji čoveku daje snagu i sposobnost da nađe odgovore na sva pitanja u izazovima sa kojima se suočava.

- Srećan Uskrs svima koji ovaj najveći hrišćanski praznik obeležavaju prema julijanskom kalendaru uz želju da ga provedu u miru i razumevanju, sa svojim najmilijima. Neka radost Hristovog vaskrsenja donese mir, dobro zdravlje i blagostanje - ističe gradonačelnik.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš danas je sa sinovima prisustvovao svetoj liturgiji u Sabornom hramu.

-Tradicionalno na vaskršnje jutro sam sa sinovima poranio kako bismo u Sabornom hramu prisustvovali svetoj liturgiji. Obradovalo me je mnoštvo prisutnih vernika, što potvrđuje da je naša sveta pravoslavna crkva stožer i uzdanica srpskog naroda gde god živeli. Hristos vaskrse, braćo i sestre, a svim sugrađanima koji najradosniji hrišćanski praznik slave danas želim da ga provedu u miru i veselju sa svojim najmilijima – rekao je Vučević.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike