Oglasila se udovica Muamera Zukorlića: Otkrila da li je dobijao direktne pretnje

19.04.2022

15:29

0

Sin pokojnog Muamera Zukorlića saopštio je na konferenciji za medije da su dve nezavisne analize pokazale da je njegov otac bio otrovan

Oglasila se udovica Muamera Zukorlića: Otkrila  da li je dobijao direktne pretnje
muamer elma zukorlić - Copyright 24sedam/Antonio Ahel/ATAImages/Tanjug/Eldan A. Novalić

Bura koju je oko smrti nekadašnjeg muftije i potpredsednika Skupštine Srbije Muamera Zukorlića podigao njegov sin Usame, objavivši da su dve nezavisne analize pokazale da je on bio otrovan, i dalje se ne stišava.

Pogotovo što je samo deo njegove porodice bio upoznat sa tim, dok druga supruga Muamera Zukorlića Elma Elfić Zukorlić, nije bila uključena u sve to i o analizama i sumnjama saznala je iz medija, kada je Usame saopštio to javnosti.

24sedam/Antonio Ahel/ATAImages/Tanjug/Eldan A. Novalić
Elma Elfić Zukorlić

 

Ona se potom oglasila na društvenim mrežama, zatraživši istragu i ekshumaciju kako bi se ustanovila puna istina. Kako bi imala uvid u celokupan proces, angažovala je i advokata.

U izjavi za medije ona ističe da nema saznanja da je Muamer dobijao direktne pretnje.

"Od 2006. godine, posebno u periodu udara na Islamsku zajednicu, postojale su izvesne pretnje. Muftija je, vrlo često, govorio o tim pretnjama u medijima. Od države je dobio obezbeđenje u momentu kada ga Isil targetira kao osobu koju treba eliminisati. To je sve što ja znam”, istakla je za list Nova.

Navodi da porodica nije imala saznanja da je život njenog supruga ugrožen, a očekuje da tužilaštvo i policija učine sve da rasvetle okolnosti smrti njenog supruga, te da se što pre obave ekshumacija i obdukcija. 

Podsetimo, Usame Zukorlić, sin preminulog muftije izjavio je da je Državno tužilaštvo BiH pokrenulo proceduru da se uključi u proces istrage, jer je muftija Zukorlić bio i državljanin te zemlje.

24sedam/Antonio Ahel/ATAImages/Tanjug/Eldan A. Novalić
Usame Zukorlić

 

-Mi smo kroz krivičnu prijavu zatražili da se formira međunarodna ekspertiza, koja bi izvršila ekshumaciju i obdukciju da bi se celokupna istraga uradila na najbolji mogući način, da ne bi sutra bilo ko ostavio tragove sumnje u konačne rezultate istrage", kazao je Usame Zukorlić.

Porodica je krivičnu prijavu protiv nepoznatog lica podnela Republičkom tužilaštvu, a nadležnost je preuzelo Više tužilaštvo u Novom Pazaru.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike