Da se saradnja Srbije i SAD dodatno unapredi: Predsednik Vučić sastao se sa Kristoferom Hilom

18.04.2022

14:51

0

Autor: I.K.

Predsednik Vučić je izrazio nadu da će tokom mandata ambasadora Hila, već dobri odnosi Srbije i SAD, biti dodatno unapređeni

Da se saradnja Srbije i SAD dodatno unapredi: Predsednik Vučić sastao se sa Kristoferom Hilom
Tan2022-3-31_174953291_7 - Copyright TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora SAD Kristofera Hila sa kojim je razgovarao o bilateralnoj saradnji, globalnim pitanjima i situaciji u regionu. 

Dvojica sagovornika naglasili su da je uslov za napredak i Srbije i celog regiona očuvanje mira i stabilnosti, te da je u tom smislu podrška SAD od izuzetnog značaja, navodi se u saopštenju iz Predsedništva. 

Predsednik Vučić je izrazio nadu da će tokom mandata ambasadora Hila, već dobri odnosi Srbije i SAD, biti dodatno unapređeni.

Ambasador Hil je istakao da Zapadni Balkan dobro poznaje, da postoji veliki potencijal za ekonomski razvoj regiona, naglasivši da je neophodno raditi na boljoj promociji i privlačenju američkih investitora, uključujući i inicijativu Otvoreni Balkan.

Podsetimo, predsednica Vlade Republike Srbija Ana Brnabić sastala se nedavno sa novim ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država u Republici Srbiji Kristoferom Hilom, a tom prilikom je istakla da su SAD izuzetno važan partner Srbije, kao i da američke firme zapošljavaju veliki broj naših građana i da rade na nekim kapitalnim projektima, poput Moravskog koridora.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike