Danas se ponavlja glasanje za predsednika, parlament i odbornike u Beogradu, proverite da li se otvara vaše biračko mesto

16.04.2022

07:00

0

Autor: Ekipa 24sedam

Glasački listići za izbor narodnih poslanika biće roze boje, a za izbor predsednika tirkiz

Danas se ponavlja glasanje za predsednika, parlament i odbornike u Beogradu, proverite da li se otvara vaše biračko mesto
iybori 2022aaaa - Copyright Tanjug/M. Milivojević/ATA images/M.Maričić/Pixabay

Danas se u Srbiji ponovljaju parlamentarni izbori na 54 biračka mesta i predsednički na 35 biračkih mesta.

Republička izborna komisija, naime, donela je na sednicama 6. i 8. aprila rešenja o ponavljanju izbora održanih 3. arpila na onim biračkim mestima na kojima je rešenjem nadležnih lokalnih izbornih komisija glasanje poništeno.

Biračka mesta otvaraju se u 7 sati, a biće zatvorena u 20 časova.

Glasački listići za izbor narodnih poslanika biće roze boje, štampaće se 32.181, a listići za izbor predsednika biće tirkiz boje i njih će biti štampano 28.687.

Prema odluci Gradske izborne komisije (GIK) u Beogradu, danas će se na četiri biračka mesta u glavnom gradu ponoviti i glasanje za odbornike beogradske skupštine.

Reč je biračkim mestima 31 i 49 u opštini Palilula, 39 u opštini Stari Grad i 106 u opštini Čukarica na kojima će glasanje biti ponovljeno danas, 16. aprila.

Izborna tišina, uoči ponovljenih izbora, traje do zatvaranja birališta, u 20 sati.

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave otvoriće danas tokom održavanja ponovljenih izbora kontakt telefon, preko koga građani mogu dobiti informacije o upisima u izvodima iz Jedinstvenog biračkog spiska. Građani mogu dobiti informacije na broj telefona 011/2641-497 u periodu od 7 do 20 časova.

Na biračkom mestu broj 57 (Mesna zajednica "Vojvoda Putnik - 2") u opštini Zvezdara i biračkom mestu broj 7 (Dečija ustanova "Kanarinac") u opštini Rakovica, glasanje će se, odlukom GIK ponovo održati u četvrtak, 21. aprila, od sedam do 20 sati.

Bonus video:

Aleksandar Vučić - Predsednik Republike Srbije

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti