Brnabić: Osmani nastavlja sa propagandom i dezinformacijama - Srbima se uskraćuju osnovna prava

15.04.2022

14:52

0

"Priština treba da prestane sa propagandom i fokusira se na budućnost"

Brnabić: Osmani nastavlja sa propagandom i dezinformacijama - Srbima se uskraćuju osnovna prava
Tan2022-4-14_141117197_1 - Copyright TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC

Premijerka Srbije Ana Brnabić danas je reagovala na optužbe i niz neistina koje je za CNN iznela kosovska predsednica Vjosa Osmani na račun predsednika Aleksandra Vučića i srpske politike, nazvavši ih propagandom i dezinformacijama.

- Propaganda i dezinformacije Vjose Osmani na Si-En-Enu nastavljaju da destabilizuju ceo zapadni Balkan. Neodgovorne poruke u ovako delikatnom vremenu za region i svet nikome ne pomažu, napisala je premijerka na Tviteru.

Brnabić je dodala i da takve poruke šalju upravo oni koji Srbima uskraćuju osnovna prava, kao što je pravo na glasanje na nedavnim izborima.

Ona je vlasti u Prištini nazvala "evropskim šampionima u ugrožavanju srpske kulturne baštine" i dodala da su svetski rekorderi po činjenici da se najmanji broj izbeglica vratio na svoja ognjišta (manje od jedan odsto).

 

 

- Jedini koji ne priča prazne priče je predsednik Srbije Aleksandar Vučić. On je lansirao Otvoreni Balkan kako bi približio region, pozvao albanskog premijera u prvu posetu posle 68 godina i podržavao region tokom pandemije. Priština treba da prestane sa propagandom i fokusira se na budućnost, napisala je predsednica Vlade na Tviteru.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike