Ana Brnabić povodom otvaranja nove zgrade FON-a: Ulaganje u obrazovanje znači ulaganje u budućnost (FOTO)

13.04.2022

16:07

0

Spratovi u novoj zgradi su projektovani sa amfiteatrima od po 199 mesta i salama za predavanja, laboratorijama, multifunkcionalnim salama

Ana Brnabić povodom otvaranja nove zgrade FON-a: Ulaganje u obrazovanje znači ulaganje u budućnost (FOTO)
FON (30) - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

Premijerka Srbije Ana Brnabić, povodom otvaranja nove zgrade Fakulteta organizacionih nauka (FON), ukazala je na to da svako ulaganje u obrazovanje znači ulaganje u budućnost.

Brnabićeva je na svom Instagram nalogu, uz fotografiju nove zgrade FON-a, napisala da ta zgrada predstavlja važan korak napred u daljoj reformi obrazovnog sistema Srbije.

Dodaje da je Vlada Srbije inicirala izgradnju inovacione infrastrukture, među kojom i nove zgrade FON-a, u koju je uloženo 9,3 miliona evra.

Spratovi u novoj zgradi su projektovani sa amfiteatrima od po 199 mesta i salama za predavanja, laboratorijama, multifunkcionalnim salama.

Objekat poseduje čitaonicu od 100 mesta sa bibliotekoma, a sve prostorije opremljene su računarima, kao i čitaonica u prizemlju, amfiteatri i sale za nastavu sa interaktivnim tablama, prenela je Brnabićeva u postu.

 

 

Ističe i da će novi objekat biti u potpunosti prilagođen i osobama sa invaliditetom.

 

- Posle više od tri decenije, jedan fakultet Univerziteta u Beogradu dobija novu zgradu. Nastavljamo sa modernizacijom naših škola i fakulteta, koja najviše znači učenicima i studentima, jer svako ulaganje u obrazovanje znači ulaganje u budućnost - poručila je Brnabićeva na Instagramu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike