Odbačeni prigovori na rešenja OIK, imenovani članovi biračkih odbora

13.04.2022

21:43

0

Na večerašnjoj sednici, Republička izborna komisija je donela i rešenja o imenovanju članova i zamenika članova biračkih odbora

Odbačeni prigovori na rešenja OIK, imenovani članovi  biračkih odbora
RIk sednica rik.parlament.gov.rs 2 - Copyright rik.parlament.gov.rs

Republička izborna komisija odbacila je večeras 12 prigovora koalicija "Moramo" i "Ujedinjeni za pobedu Srbije" i jedan prigovor birača na rešenja opštinskih izbornih komisija (OIK) kojima su odbijeni zahtevi za poništavanje glasanja na 13 biračkih mesta u Zemunu, Mionici, Kraljevu, Beloj Palanci, Loznici.

Obrazloženje za odbacivanje osam prigovora je da su podneti od strane neovlašćenih lica, a četiri nisu usvojena, odnosno odbačeni su kao neosnovani.

Prigovor koji je podneo birač Ljubinko Košanin u vezi sa biračkim mestom u selu Lopatnica kod Kraljeva, koji je ranije podneo prigovor da su mu ugrožena prava zbog jednog od članova biračkog odbora, odbačen je kao neblagovremen.

Na večerašnjoj sednici, Republička izborna komisija je donela i rešenja o imenovanju članova i zamenika članova biračkih odbora u stalnom sastavu za predsedničke ponovljene izbore koji će se održati u subotu, 16. aprila.

Takođe, RIK je usvojio i rešenje o imenovanju članova u stalnom sastavu na ponovljenim izborima za gradske odbornike na opštini Stari grad u Beogradu, koji će se održati u subotu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike