Vučić pred građanima prvi put posle pobede na izborima: Predsednik Srbije u četvrtak na Javnom servisu

06.04.2022

19:11

0

Mediji prenose da je Vučićev kabinet saopštio da će predsednik sutra odgovoriti Draganu Đilasu dok bude gostovao na RTS prvi put nakon pobede

Vučić pred građanima prvi put posle pobede na izborima: Predsednik Srbije u četvrtak na Javnom servisu
vucic rts oko11 - Copyright Printscreen/RTS/OKO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sutra uveče će na RTS odgovoriti hoće li prihvatiti da sa Draganom Đilasom, liderom SSP razgovara o ponavljanju izbora u celom Beogradu.

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas tvrdi da su Beograđani glasali za promene, te podvukao da je spreman da o ponavljanju izbora razgovara sa Aleksandrom Vučićem

Mediji prenose da je Vučićev kabinet saopštio da će predsednik sutra odgovoriti Draganu Đilasu dok bude gostovao na RTS prvi put nakon pobede. 

Ubedljiva pobeda Vučića i njegove liste 3. aprila

Republička izborna komisija objavila je jutros rezultate predsedničkih izbora na osnovu 99 odsto obrađenih biračkih mesta.

Na predsedničkim izborima najviše glasova je dobio Aleksandar Vučić koji je osvojio 58,55 odsto glasova. Na drugom mestu je Zdravko Ponoš sa 18,41 odsto glasova, zatim sledi Miloš Jovanović sa 5,96 odsto glasova birača.

Boško Obradović je na izborima osvojio 4,36 odsto glasova, Milica Đurđević Stamenkovski 4,23 odsto, Biljana Stojković 3,22 odsto, Branka Stamenković 2,03 odsto, a Miša Vacić 0,87 odsto.

Na osnovu obrađenih 98.77 biračkih mesta, kada je reč o parlamentarnim izborima, SNS je osvojila 120 mandata, slede Ujedinjeni za pobedu 38, pa Ivica Dačić-premijer sa 32 poslanika, pa Moramo sa 13, Dveri i Zavetnici sa po 10, SVM - 5, Muftijin amanet - 3 i Zajedno za Vojvodinu i SDA Sandžaka sa po 2 poslanička mesta.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike