Petković uzvratio Fon Kramonovoj na kritike: Ona ne vidi da su Srbima na KiM uskraćena prava

05.04.2022

14:25

0

Reagujući na navode fon Kramon o izborima u Srbiji Petković je upitao kako to da nije digla glas za kršenje prava Srba na Kosovu

Petković uzvratio Fon Kramonovoj na kritike: Ona ne vidi da su Srbima na KiM uskraćena prava
viola fon kramon AP21285456203986 - Copyright AP Photo/Hadi Mizban

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković odgovorio je Violi fon Kramon, izvestiocu Evropskog parlamenta za Kosovo, koja je pohvalila činjenicu da je odziv na izborima bio veliki, te da je veliki broj glasača bio voljan da na njima učestvuje, ali je zlurado ocenila da izbori u Srbiji nisu bili ni slobodni ni fer.

Petković u reagovanju kaže da je izborni proces u Srbiji bio u skladu sa svim evropskim smernicama i standardima, ali da izvestilac Evropskog parlamenta za Kosovo Viola fon Kramon to ne vidi, kao što ne vidi da su Srbima sa Kosova uskraćena osnovna ljudska i građanska prava da glasaju u svojim opštinama. 

Reagujući na navode fon Kramon o izborima u Srbiji i o tome da je zabrinjavaju žalbe Albanaca u Preševu, Petković je na Tviteru upitao kako to Fon Kramon nije digla glas za kršenje prava Srba na Kosovu i naveo da je jasno da Fon Kramon kao albanski lobista ne može da kritikujete Aljbina Kurtija. 

"Kako to da vi, Viola fon Kramon, niste digli glas za kršenje prava Srba na KiM? Jasno je da kao albanski lobista ne možete da kritikujete Aljbina Kurtija, ali Aleksandar Vučić je svima očitao lekciju o demokratiji i višepartijskom sistemu!", napisao je Petković. 

 

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike