Predsednik Vučić: Lavrov dobro razume pod kakvim je pristiskom Srbija!

28.03.2022

20:47

0

Predsednik Vučić govori o svim najvažnijim državnim i nacionalnim pitanjima

Predsednik Vučić: Lavrov dobro razume pod kakvim je pristiskom Srbija!
2964985_screenshot-4_ls - Copyright Foto: Printscreen / TV Happy

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je večeras, komentarišući to što je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov rekao da su u Moksvi svesni pod kakvim je pritiskom Srbija, da Lavrov izuzetno dobro poznaje svetsku diplomatiju i odlično razume stvari.

- Mnogo puta sam razgovarao sa Lavrovim, on izuzetno dobro poznaje svetsku diplomatiju i ništa ne morate da mu kažete. On dobro razume stvari, kao i ambasadori Rusije i Ukrajine u Srbiji, Aleksandar Bocan-Harčenko i Oleksandar Aleksandrovič, koji dobro razumeju Srbiju- rekao je Vučić za TV Hepi.

Komentarišući vest da je u Ukrajini navodno uhvaćena “srpska snajperistkinja Bagira”, što je i MUP Srbije u međuvremenu demantovao, budući da se nalazi u zatvoru u Srbiji, Vučić je rekao da to nanosi veliku štetu Srbiji i srpskom narodu.

- Mi smo se uplašili kada smo videli da je u delu stranih medija došlo do objave, posebno u regionalnim, iako niko od zvaničnika Ukrajine nije potvrdio, da je uhvaćena i zarobljena srpska snajperistkinja, koja je 40 Ukrajinaca ubila, i da sledi ispitivanje… - rekao je Vučić, navodeći da nije problem ako to objavi Avaz, jer će on da objavi i demanti, što nije slučaj sa hrvatskim portalima, nekim drugima u BiH ili Crnoj Gori.

Vučić je naglasio da je ta žena u zatvoru u Srbiji, i ne zbog nečeg sličnog, već zbog trgovine drogom.

- U Zabeli je, u Požarevcu, i još će biti. Da li je ona u Zabeli ili Novodonjecku…. Kod nas je, u zatvoru, tako da na tu vrstu laži na dnevnom nivou morate da odgovarate, a nikada ne vredi. Uvek se demanti i istina čuju pet puta slabije od laži- rekao je Vučić.

A, koliko to tek štetu nanosi Srbiji i srpskom narodu na zapadu, ukazao je Vučić i dodao da je slična situacija sa britanskim Gardijanom, koji, ponovio je piše laži kako Srbija napada Kosovo, a bez ikakve osnove…

Printskrin/Happy TV
 

- Ali, papir trpi sve, a o društvenim mrežama da ne govorim… Nije dobra pozicija, ali govori i o beskupuloznosti onih koji ne mogu da se iživljavaju na Rusiji, pa bi na Srbiji- rekao je Vučić.

Na konstataciju da živimo u svetu bez argumenata, u kom su se svi svrstali na neku stranu, napravljena je histerija da se vodi borba između dobra i zla, Vučić je rekao da to jeste tako, i u celom svetu, i u našoj zemlji.

- Suviše je strasti i propaganda, suviše navijanja, a naš interes je da sve bude mnogo balansiranije. Kada bismo mogli da se sklonimo… Vi izveštavajte, pravično i pošteno, ali da mi političari ćutimo, najmanju štetu bismo naneli- rekao je Vučić.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike