Vulin: Kurti povukao prvi korak ka uvlačenju Srbije u oružane sukobe na Kosovu i Metohiji koje očigledno pripremaju

24.03.2022

18:15

0

. Šta god donesu naredni dani, sigurno je da je Srbija učinila sve da sačuva mir i da je sva odgovornost za stabilnost regiona sada na Evropskoj uniji, Kforu i Kurtiju

Vulin: Kurti povukao prvi korak ka uvlačenju Srbije u oružane sukobe na Kosovu i Metohiji koje očigledno pripremaju
Tan2022-3-5_124411385_0 - Copyright TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin reagovao je na izbacivanje Srba iz institucija na Kosovu i Metohiji.

- Izbacivanjem Srba iz institucija na Kosovu i Metohiji, Kurti je ubio Briselski sporazum koji posle ove odluke više ne postoji. Ovo je prvi korak ka uvlačenju Srbije u oružane sukobe na Kosovu i Metohiji koje Šiptari očigledno pripremaju. Ako Evropska unija koja je pokrovitelj Briselskog sporazuma odmah ne sazove sastanak u Briselu i stopira bilo kakvu nasilnu akciju usmerenu prema Srbima na Kosovu i Metohiji, onda sa pravom možemo reći da Kurtijev napad nije došao iz njegove mržnjom zatrovane glave. Šta god donesu naredni dani, sigurno je da je Srbija učinila sve da sačuva mir i da je sva odgovornost za stabilnost regiona sada na Evropskoj uniji, Kforu i Kurtiju. Srbija i Aleksandar Vučić svoj narod neće ostaviti bez podrške", izjavio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, komentarišući sraman potez premijera privremenih institucija u Prištini Aljbina Kurtija, koji je smenio predsednicu Osnovnog suda u Kosovskoj Mitrovici LJiljanu Stevanović samo zato što je prisustvovala sastanku predstavnika Srba sa Kosova i Metohije sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem - rekao je Vulin.

 

 

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je na Instagramu video poruku u kojoj je saopštio šta se dešava na Kosovu i Metohiji.

On je izjavio da je predsednik privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti rešio da napadne Srbe, da je pogazio Briselski sporazum i da želi da sruši mir na KiM, naglasivši da će Srbija biti uvek uz svoj narod.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike