Dačić: Zašto Zapad ne natera Kurtija da dozvoli glasanje na Kosovu?

23.03.2022

16:55

0

Ne možemo da prihvatimo da neko naruši teritorijalni integritet i da se to zove Milosrdni anđeo, "a ovo ovamo da se zove drugačije"

Dačić: Zašto Zapad ne natera Kurtija da dozvoli glasanje na Kosovu?
Ivica Dačić - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić rekao je komentarišući aktuelnu krizu u Ukrajini da nema dileme da je Srbija na strani Rusije, budući da ako izgubimo podršku Rusije, onda nemamo više ničiju, prenosi RTV.

On je podsetio da je prema poslednjem istraživanju u Srbiji samo šest odsto građana na strani Ukrajine, 40 odsto na strani Rusije, dok su ostali neopredeljeni, te istakao da se nada će se postići neki dogovor o prekidu ratnih dejstava.

Dodao je da ne možemo da prihvatimo da neko naruši teritorijalni integritet i da se to zove Milosrdni anđeo, "a ovo ovamo da se zove drugačije".

- Kada je u pitanju teritorijalni integritet, onda bi trebalo zapad da povuče priznanje Kosova pa ćemo da pričamo, rekao je Dačić za TV Hepi.

On je ocenio da se postavlja pitanje kakve su posledice po Prištinu što ne poštuje Briselski sporazum i što neće da da Srbima da glasaju.

- Oni njima ničim ne prete. Tu je licemerje. Zašto ne nateraju Kurtija da dozvoli da se glasa na Kosovu. Zato naš narod nikad neće biti na strani onih koji su bombardovali našu zemlju. Oni nama ne kažu kada je ulazak u EU. Netačno je da ako se uskladimo sa njihovim stavovima, da će biti sve u redu. Uvek će imati još zahteva. Tražiće nezavisnost Kosova. Trebalo bi da naučimo da gledamo svoj interes, poručio je Dačić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/RTV

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike