Vulin bez zadrške za čuvenu rusku agenciju: "Bajdenova izjava uvreda za Rusiju i zdrav razum!"

17.03.2022

17:25

0

Predsednik Amerike je pogrdno govorio i Vladimiru Putinu i Rusiji

Vulin bez zadrške za čuvenu rusku agenciju: "Bajdenova izjava uvreda za Rusiju i zdrav razum!"
3 (12) - Copyright MUP Srbije

Reči predsednika SAD Džozefa Bajdena u svetlu ruske specijalne operacije u Ukrajini da je ruski predsednik Vladimir Putin ratni zločinac predstavljaju uvredu za Rusiju i zdrav razum, izjavio je za RIA Novosti ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin.

- Ako je na Fejsbuku dozvoljeno da se poziva na ubistvo predsednika Putina i Rusa, da li je onda dozvoljeno pozivati na mučenje i silovanje? Koliko će vremena proći pre nego što to počnu da rade? - upitao je Vulin.

On je ocenio da je Putin demokratski izabran lider jedne suverene države i nazivati ga ratnim zločincem je uvreda za Rusiju i zdrav razum.

Odgovor na američko iživljavanje - ruske sankcije Bajdenu

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije saopštilo je da su uvedene lične sankcije protiv američkog predsednika Džozefa Bajdena i državnog sekretara Entonija Blinkena.

Sankcijama su obuhvaćeni i sekretar za odbranu Lojd Ostin i deset drugih zvaničnika administracije i političkih ličnosti.

Moskva je saopštila da su sankcije recipročna mera, uvedena nakon što je Vašington stavio na crnu listu ruske lidere, uključujući predsednika Vladimira Putina.

- U odgovoru na niz sankcija bez presedana kojima se, između ostalog, zabranjuje ulazak u Sjedinjene Države najvišim zvaničnicima Ruske Federacije, od 15. marta ove godine, predsednik Džozef Bajden, državni sekretar Entoni Blinken su uključeni u rusku "stop listu" na osnovu reciprociteta, sekretar za odbranu Lojd Ostin kao i jedan broj šefova odeljenja i poznatih američkih ličnosti - navode iz Ministarstva.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike