"Onaj ko osuđuje borbe u Ukrajini, taj mora da osudi NATO agresiju na SR Jugoslaviju"

11.03.2022

08:06

0

Prema njegovim rečima, onaj ko predvodi antirusku histeriju, nema prava da Srbiji određuje šta će da radi i kako će da misli

"Onaj ko osuđuje borbe u Ukrajini, taj mora da osudi NATO agresiju na SR Jugoslaviju"
Aleksandar Vučić i Aleksandar Vulin - Copyright Profimedia

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da svaka antiruska histerija uvek sadrži u sebi i antisrpsku histeriju.

- Kada Vesli Klark, vođa ubica iz 1999. godine, i Džejmi Šej, tvorac izraza "kolateralna šteta" kojom je objašnjavana smrt desetina naše dece, počnu da objašnjavaju da je ubijanje Srba u NATO agresiji humano koliko i potrebno, onda znate da je svako njihovo pozivanje na međunarodno pravo cinizam i laž. Onaj ko osuđuje borbe u Ukrajini, taj mora da osudi NATO agresiju na SR Jugoslaviju - naveo je Vulin.

Kako ističe, onaj ko ne traži da NATO odgovara za ratne zločine u Srbiji, nema pravo da bilo kome sudi u Ukrajini.

Vulin naglašava da onaj ko pokušava da na tlu Srbije napravi lažnu državu Kosovo, nema prava da govori o teritorijalnom integritetu bilo koje druge države.

Prema njegovim rečima, onaj ko predvodi antirusku histeriju, nema prava da Srbiji određuje šta će da radi i kako će da misli.

- Svaka antiruska histerija uvek sadrži u sebi i antisrpsku histeriju, i tako je bilo oduvek - izjavio je ministar Vulin, komentarišući intervju penzionisanog generala i bivšeg komandanta NATO-a u Evropi Veslija Klarka, u kome je za Glas Amerike pravdao agresiju NATO na SR Jugoslaviju, ističući "ne postoje nikakve paralele između intervencije NATO u SR Jugoslaviji i ruske invazije na Ukrajinu".

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike