Lažov – lažovčina – Đilasov kum

13.03.2022

16:28

0

Autor: 24sedam

Đorđević, kao i njegov kum, već godinama bezuspešno pokušava da izgradi uspešnu političku karijeru

Lažov – lažovčina – Đilasov kum
djilas_djordjevic rik_12032022_0029 - Copyright ATAImages/ Antonio Ahel

Kum Dragana Đilasa, Mlađan Đorđević, ponovo je napao predsednika Srbije Aleksandra Vučića izvođenjem ne baš kreativnog perfomansa u Republičkoj izbornoj komisiji. On je prethodno najvaio da će u RIK doneti potpise podške njegovoj kandidaturi za predsednika Srbije, ali je umesto toga doneo prazne kutije i nalepnice sa Vučićevim likom.

Prema Đorđevićevim rečima, taj postupak bi trebalo da ukaže na „besmislenost“ predstojećih izbora, raspisanih za 3. april. Ovaj potez, međutim, pokazuje nešto sasvim drugo: kum Dragana Đilasa i njegov kombi-pokret ne samo da ne mogu da ostvare značajne rezultate na izborima, nego nisu u stanju ni da prikupe potpise da bi na njima uopšte učestvovali.

ATAImages/ Antonio Ahel
 

Zato Đorđeviću jedino preostaje da bezuspešno pokušava da bude duhovit kako bi se za njega čulo i da se žali na „neregularnost“ izbora koji još nisu ni održani.

Ko je Mlađan Đorđević?

S obzirom da šira javnost nije čula za Mlađana Đorđevića, građani Srbije zaslužuju da znaju ko je Đilasov kum koji se u prethodnom periodu isticao po vređanju predsednika naše zemlje i njegove porodice.

Đorđević se prvi put u javnosti pojavio tokom studentskih protesta protiv Slobodana Miloševića 1992. godine. Dok je srpski narod u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj napadan i ubijan, kum Dragan Đilasa je pokušavao da ruši vlast u Beogradu. Naravno, bezuspešno, kao i većina stvari koje je radio u svojoj karijeri.

Kasnije, posle obojene revolucije 5. oktobra 2000. godine, Đorđević je zaseo u fotelju. Bio je zamenik direktora Narodne kancelarije predsednika Republike od 2004. do 2007. godine, kada je direktor bio Dragan Đilas. Takođe, od 2007. do 2008. godine, kada je Đilas bio ministar za investicioni plan, Đorđević je bio njegov zamenik. Bio je i savetnik za Kosovo i Metohiju tadašnjeg predsednika Srbije Borisa Tadića.

ATAImages/ Antonio Ahel
 

Na prvi pogled, obična karijera jednog prozapadnog drugosrbijanca. Tu, međutim, dolazi do najzanimljivijeg dela lika i dela Đilasovog kuma. Naime, iako je bio deo režima koji je devastirao Srbiju, uništio našu vojsku i dozvolio da tzv. država Kosovo protivpravno proglasi nezavisnost, Đorđević se lažno predstavlja kao patriota i rusofil!

Srbija jedina zemlja u Evropi nije uvela sankcije Rusiji

Sada, kao navodni rusofil, Đilasov kum napada predsednika Srbije što je „okrenuo leđa Rusiji“!? 
Podsetimo, Aleksandar Vučić se više od 15 puta sastao sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom i na tim sastancima dvojica državnika su postigli veoma značajne dogovore u interesima obe zemlje. Srbija i Rusija imaju bliske odnose kakve nisu imale u poslednjih nekoliko decenija. 

Takođe, pored ogromnih pritisaka i ucena sa Zapada, Srbija je jedina zemlja u Evropi koja Rusiji nije uvela sankcije. Za ovakav potez trebala je ogromna veština i hrabrost, ali tu odluku je predsednik Srbije doneo u skladu sa interesima naše zemlje i građana. 

Dok se Evropska unija, koja je popustila pod američkim pritiscima i uvela sankcije Moskvi, zbog toga suočava sa ogromnom krizom koja tek treba da nastupi, Srbija svoje veze sa Rusijom nije prekinula. 

To Đorđević, naravno, ne navodi nego napada srpskog predsednika bez ikakvih argumenata.  

Obogatio se za vreme režima Demokratske stranke

Dok u politici Đorđević nije pokazao talenat, to se ne može reći za nelegalno sticanje enormnog bogatstva. U toj sferi se, zajedno sa svojim kumom Draganom Đilasom, pokazao kao veoma uspešan.

ATAImages/ Antonio Ahel
 

Đorđević je bio suosnivač Dajrekt Media grupe u aprilu 2001. godine, kao i jedan od suvlasnika firme „MD Internašnal“, koju je Đilas osnovao u Češkoj.

Imajući punu podršku tadašnjeg režima, Đorđević i Đilas su svoje sefove u stranim bankama napunili do vrha. Mnoge kompanije su, pod pretnjama i pritiscima, bile primorane da se reklamiraju upravo preko njihove Dajrekt Medije što im je donelo ogromno bogatstvo. 

Druženje sa „kontroverznim biznismenima“

Pored toga Đorđević je poznat i po druženju sa raznim „kontroverznim biznismenima“. Tako su se u medijima prošle godine pojavile fotografije Đulasovog kuma sa Afrimom Alijuom iz Bujanovca, koji je 10. avgusta 2021. ženio svog sina Florijana.

Aliju je u avgustu 2014. u medijima predstavljen kao apsolutni rekorder u krađi struje u Srbiji. On i njegovo preduzeće „Agimi petrol“, preko bespravnih priključaka više objekata na elektromrežu, oštetili su državu za više od pet miliona dinara.

Arhiva
 

Tada su radnici EPS, uz asistenciju policije, isključili sa električne mreže sve objekte ovog preduzeća - benzinsku pumpu, motel, bazen, građevinsku operativu, trgovinu i upravu preduzeća. Pronađen je i veliki dug na ime poreza, a pronađeno je i više radnika koji su u preduzeću radili na crno.

Protiv Alijua je tada podneta krivična prijava zbog više prekršaja.

Pored toga postoje i informacije da se Aliju zalaže za pripajanje Preševa, Medveđe i Bujanovca lažnoj državi Kosovo. To, međutim, ne smeta „patrioti“ Đorđeviću.

Vređao predsednika Srbije i njegovu porodicu

Kumovi Mlađa i Dragan su veoma dobro iskoristili sedenje u foteljama tokom režima Demokratske stranke i za to vreme napunili sefove u stranim bankama. Mađutim, novopečenim milionerima koji su sve stekli pljačkanjem građana Srbije, to očigledno nije dovoljno. Oni bi ponovo da vladaju i, ako je ikako moguće, dopišu još koju nulu na svojim računima u nekom od poreskih rajeva.

Zato Đorđević, kao i njegov kum, već godinama bezuspešno pokušava da izgradi uspešnu političku karijeru, ali mu to zbeog nedostatka znanja i talenta ne ide od ruke. S obzirom da nema šta da ponudi građanima, čitav njegov politički angažman se svodi na vređanje predsednika Srbije i njegove porodice.

Tako je, krajem prošle godine, gostujući na televiziji N1 izvređao Aleksandra Vučića nazivajući ga raznim imenima i napadajući ga na osnovu porekla njegove porodice. Đorđeviću je, kao klasičnom drugosrbijancu koji istovremeno pokušava da se predstavi kao patriota, zasmetalo to što porodica Vučić vuče korene iz srpskog dela Bosne i Hercegovine. 

ATAImages/ Antonio Ahel
 

- On je sramota za srpski narod, sramota za svakog Srbina – rekao je tada Đilasov kum „patriota“ na američkoj televiziji N1.

Podsetimo, porodica Vučić je mnogo stradala tokom Drugog svetskog rata i ratnih sukoba devedesetih godina prošlog veka, samo zato što su bili Srbi. To, međutim, Đorđeviću ne znači ništa i on otvoreno vređa ljude koji su poginuli u ratovima braneći svoj kućni prag.

Đilasov kum se tu nije zaustavio. Pored Vučićeve dece, koja mu takođe smetaju, Đorđević se obrušio i na srpskog patrijarha. Njegov „greh“ je što se ne meša u politiku, a prema mišljenju Mlađana Đorđevića, poglavar SPC bi trebalo da „ustane“ protiv srpskog predsednika.

Zvezda prozapadnih medija

Sve ove napade i uvrede „rusofil“ i „patriota“ Đorđević, simptomatično, iznosi uvek na prozapadnim medijima koji ga redovno pozivaju. Srpski narod treba da poveruje da nekadašnji Tadićev savetnik i N1 znaju bolje šta su srpski interesi od njega samog, baš kao što su nas isti Amerikanci 1999. godine ubeđivali da nas bombarduju za naše dobro.

Srećom, vreme prozapadnog DS režima i raznih Đilasa i Đorđevića je odavno prošlo, a njihovi nalogodavci iz zapadnih ambasada više ne mogu da odlučuju kakve će poteze Srbija da donosi. Građanima naše zemlje je jasno da je sve u vezi njih – laž: od navodnog ptariotizma i rusofilije do brige za srpske interese. Zato Đorđeviću i ostaje da umesto potpisa u RIK donosi prazne kutije.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike