Predsednik Vučić: Ne doživljavamo odluku Turske kao prijateljski potez - spremna protestna nota

02.03.2022

18:44

0

Vučić je zahvalio svim građanima koji, kaže, ne traže u svemu što se dešava razlog da sopstvenu zemlju napadnu, već su uz svoju državu

Predsednik Vučić: Ne doživljavamo odluku Turske kao prijateljski potez - spremna protestna nota
vučić erdogan osmani - Copyright Profimedia AP/Ebrahim Noroozi

Odluku Turske, odnosno izjavu turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana da će ta zemlja pomoći tzv. Kosovu da postane član NATO, ne doživljavamo kao prijateljski potez, poručio je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić i naveo da je Ministarstvo spoljnih poslova pripremilo protestnu notu za Tursku.

- Ministarstvo spoljnih poslova pripremilo je protestnu notu za Tursku, da li ćemo je uručiti i ne, donećemo odluku večeras, ali svakako ne doživljavamo tu odluku kao prijateljski potez, tu izjavu koja je data u razgovoru sa Vjosom Osmani i činjenicu da je Erdogan rekao da će Turska, ne pitajući nikoga sama doneti odluku o prijemu Kosova u članstvo u NATO, rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara.

Ne želeći da ulazi u neke, kako je rekao, druge strane, poručio je da će štititi ineterse Srbije.

- Samo kada pogledate šta nas sve udara, sa svake strane, ovaj naš mali čamac... Ali, izdržaćemo i izguraćemo sve, poručio je predsednik Srbije.

Vučić je zahvalio svim građanima koji, kaže, ne traže u svemu što se dešava razlog da sopstvenu zemlju napadnu, već su uz svoju državu, znaju koliko joj je teško i vole je više od svega.

- Hvala svima. Izdržaće ovo sve Srbija, i nastaviće da pobeđuje i da bude ubedljivo najuspešnija u regionu, zaključio je Vučić.

Turski predsednik je, inače, juče nakon susreta sa predsednicom privremenih prištinskih institucija Vjosom osmani u Ankari, rekao da će Turska pomoći tzv. Kosovu da postane član NATO, podsetivši da je Turska bila druga zemlja koja je priznala samoproglašenu nezavisnost Kosova i dodao da će, kao što joj tada nije bila potrebna ničija dozvola, isto postupiti i kada Priština podnese zahtev za ulazak u NATO.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike