Pravoslavno groblje oskrnavljeno na Zadušnice, upućena najoštrija osuda

08.11.2020

11:19 >> 11:29

0

Rušenje spomenika srpskih porodica na Kosmetu postala učestala pojava, bez presedana u civilizovanom svetu

Pravoslavno groblje oskrnavljeno na Zadušnice, upućena najoštrija osuda
Copyright Profimedia

Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije najoštrije je osudila skrnavljenje pravoslavnog groblja u selu Svinjare kod Kosovske Mitrovice, i ukazala na to da je rušenje spomenika srpskih porodica na Kosmetu postala učestala pojava, bez presedana u civilizovanom svetu.

U saopštenju se navodi da je ovaj čin, na Zadušnice, kada se srpski narod seća svojih mrtvih, jasna poruka da ekstremisti čak ni mrtvim Srbima ne daju mira.

Spaljene crkve i manastiri, razrušeni spomenici i prekopani grobovi, uzurpirana imanja, predstavljaju pravu sliku današnjeg samoproglašenog Kosova i pokazuju da smo, u trenutku kada se vodi dijalog Beograda i Prištine, nažalost još daleko od bilo kakve normalizacije odnosa.

Zato zahtevamo od privremenih institucija samouprave u Prištini i predstavnika međunarodne zajednice da ulože ozbiljan i iskren napor kako bi počinioci ovog, ali i svih drugih zlodela nad Srbima, njihovim grobovima, svetinjama i imovinom, bili identifikovani i kažnjeni.

Oluje protiv srpskog naroda više neće biti, ma gde da živi, ponovio je sinoć predsednik Srbije Aleksandar Vučić upitan da li posle hapšenja Hašima Tačija i Kadrija Veseljija postoji mogućnost novih nasilja kosovskih Albanaca prema Srbima.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike