Predsednik Vučić: Nisam primio injekciju hiperimunog gamaglobulina, niti znam šta je

09.11.2020

13:56 >> 13:57

0

Nikada nisam primio nikakav hiperimuni gamaglobulin, niti bilo šta drugo što bi me na bilo koji način izdvojilo od svih ostalih građana Srbije, izjavio je d

Predsednik Vučić: Nisam primio injekciju hiperimunog gamaglobulina, niti znam šta je
Copyright Tanjug/Sava Radovanović

Nikada nisam primio nikakav hiperimuni gamaglobulin, niti bilo šta drugo što bi me na bilo koji način izdvojilo od svih ostalih građana Srbije, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić, povodom tvrdnji Sande Rašković Ivić, za koje predsednik navodi da ne samo da su neistinite, već i opasne onoliko koliko su u ovakvim vremenima opasni nadrilekarstvo i teorije zavere.

Rašković Ivić je, u izjavi za Danas, iznela tvrdnju da “postoji način da se bude otporan (na covid 19), a on se zove hiperimuni gamaglobulin. Priča se u lekarskim krugovima da je predsednik dobio tu zaštitu”.

Predsednik Srbije tim povodom navodi da je odluku da odgovori na ovu tvrdnju doneo pre svega zbog građana Srbije i zarad istine, jer, kako se ističe u saopštenju, smatra da važnije stvari od interesa našeg naroda – nema.

-Od početka mog premijerskog, a potom i predsedničkog mandata, trudio sam se da se nikada i ni po čemu ne razlikujem od običnog naroda. Većina građana Srbije, ali i mojih političkih protivnika, ne može da ospori da sam delio sve teškoće, izazove i muke našeg naroda, uključujući i ovu ozbiljnu bolest, koja je teško uzdrmala ceo svet i za čijim lekom tragaju najveći svetski medicinski stručnjaci-kaže predsednik Vučić i nastavlja:

-Lično sam iskusio isti roditeljski strah i zebnju kao i svi drugi roditelji čija su deca bila pozitivna na korona virus, pa sam i na taj način delio sudbinu naših građana. Ponosan sam na činjenicu da moja deca nijednog trenutka nisu imala povlašćen tretman, baš kao što ni ja nikada ne bih dozvolio da o sebi brinem više, nego o svim ljudima u našoj Srbiji. Malo je reći da ne znam šta je hiperimuni gamaglobulin, kao ni čemu tačno služi. Dakle, nikada nisam primio nikakav hiperimuni gamaglobulin, niti bilo šta drugo što bi me na bilo koji način izdvojilo od svih ostalih građana Srbije.

Od mojih prijatelja, medicinskih stručnjaka, saznao sam da je ovakva tvrdnja, blago rečeno, daleko od bilo kakve medicinske činjenice i istine. Štaviše, ovakva izjava bi mogla da bude čak i opasna, budući da živimo u vremenima u kojima su teorije zavere i nadrilekarstvo postali gotovo pođednako opasni, kao i sama ova bolest. Stoga je danas više nego ikada potrebna ozbiljnost i odmerenost u izjavama ove vrste.

Danas, kada se borimo da sačuvamo sve građane Srbije i kada gotovo svako nalazi za shodno da daje medicinska mišl?enja i savete, ja ću nastaviti da se borim još jače i još više, bez odustajanja i bez kompromisa, jer smisao vođenja zemlje nije u pukom održanju vlasti i privilegijama, kao što je to bio slučaj za vreme vladavine onih političara koji su u Srbiji videli samo izvor bogaćenja i povlašćenog statusa za njih i njihove porodice.

Srbija je danas drugačija, Srbija i njena deca imaju budućnost!- zaključio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u saopštenju.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike