Skandalozne izjave Rade Trajković: Optužila humanitarca Arna Gujona da finansira kriminal na KiM, usledile hitne reakcije!

20.02.2022

08:31

0

Povodom gnusnih napada na njega odmah su se zajedničkim saopštenjem oglasile Demokratska partija Srba u Makedoniji i Srpska zajednica u Makedoniji

Skandalozne izjave Rade Trajković: Optužila humanitarca Arna Gujona da finansira kriminal na KiM, usledile hitne reakcije!
rada trajković arno - Copyright 24sedam/YouTube

Rada Trajković, predsednica Evropskog pokreta Srba sa Kosova koja je veoma bliska šefu dela opozicije Draganu Đilasu bez pardona je optužila velikog humanitarca i direktora Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arnoa Gujona da finansira kriminalne grupe u regionu!

Gujon se tim povodom oglasio na svom Tviter nalogu, ističući da je šokiran takvim optužbama.

- Upravo je Rada Trajković rekla na Novoj S da finansiram kriminalne grupe na Kosovu i Metohiji!? Zanemeo sam. Ne znam šta sam učinio toj gospođi ni toj televiziji pa da me tako blate? Inače sve što finansiramo na Kosmetu ide preko Eparhije raško-prizrenske. U šoku sam - napisao je Gujon.

Povodom gnusnih napada na njega odmah su se zajedničkim saopštenjem oglasile Demokratska partija Srba u Makedoniji i Srpska zajednica u Makedoniji.

- Arno Gujon, humanitarac i direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu, koji godinama preko svoje organizacije Solidarnost za Kosovo pomaže Srbima i drugom nealbanskom stanovništvu na KiM, a posebno u enklavama i koji ukazuje u kako nehumanim uslovima oni žive, poslednjih nekoliko dana je preko dva portala i nekoliko pojedinaca sumnjivog kredibiliteta bio sinhronizovano napadnut. Naime, sajtovi Vojs (Voice) i Balkan insajt (Balkan insight) su ga u dva teksta brutalno optužili da je propagandista i ekstremista, što je nastavljeno na Televiziji Nova S preko gospođe Rade Trajković, političkim predstavnikom Srba sa Kosmeta u pokušaju, s prebivalištem na Savskom vencu, navodima da finansira srpske ekstremističke grupe - naveli su Srbi u saopštenju, pa dodali:

- Jedina propaganda koju širi gospodin Gujon je propaganda saradnje i koegzistencije srpskog naroda sa maticom, kao i sa državama gde žive, a jedino što finansira preko Uprave za dijasporu i Srba u regionu jesu projekti očuvanja srpske kulture i naše tradicije na prostorima gde živimo. Napad na gospodina Gujona smatramo napadom na Srbe u regionu i dijaspori, i kao pokušaj da se uništi i omalovaži sve što smo poslednjih godina s njim pokrenuli i ostvarili, i da se utiša naš glas koji preko njega dopire do oficijelnog Beograda - zaključili su oni.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike