Dirljiva čestitka Makrona stigla na Andrićev venac: "Molim Vas, gospodine predsedniče..."

15.02.2022

06:27

0

Makron ističe i da pridruživanje Evropskoj uniji predstavlja za Srbiju prioritet i da se raduje tome

Dirljiva čestitka Makrona stigla na Andrićev venac: "Molim Vas, gospodine predsedniče..."
profimedia-0587884480 - Copyright Profimedia

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je čestitku predsednika Francuske Emanuela Makrona povodom Dana državnosti Srbije u kojoj ističe da se raduje što su odnosi između dveju zemalja, ukorenjeni u istoriji i negovani obostranim prijateljstvom, nastavljaju da se razvijaju sa uspehom.

- U duhu Strategije za Zapadni Balkan, koju je Francuska usvojila u aprilu 2019. godine, nastavili smo naše redovne političke razmene i želim da ih održimo i u budućnosti.

Dinamičnost i atraktivnost ekonomskog partnerstva sa Srbijom nisu se zaustavile uprkos krizi izazvanoj pandemijom. Naša preduzeća, koja su angažovana na ambicioznim projektima, pomažu Vašoj zemlji u njenoj modernizaciji. Mislim, pre svega, na amblematski projekat izgradnje beogradskog metroa - naveo je Makron.

Makron ističe i da pridruživanje Evropskoj uniji predstavlja za Srbiju prioritet i da se raduje tome.

- Francuska je uz vas, kako bi vas podržala u procesu reformi preko ciljane tehničke pomoći. Otvaranje klastera Zelena agenda i održiva povezanost, 14. decembra prošle godine, kao i uspeh referenduma o ustavnim promenama u pravosuđu pokazuju da su konkretni pomaci u reformama praćeni napretkom u pristupnim pregovorima, shodno duhu obnovljene pristupne procedure. Ohrabrujem Vas da nastavite tim putem i da nastavite da stavljate akcenat na pravnu državu i dobro upravljanje - poručio je Makron u čestitki.

On je dodao da će nastaviti da podržava dijalog sa Prištinom uz pomoć evropskog posredovanja, sa ciljem da se zaključi sveobuhvatan i konačan sporazum o normalizaciji odnosa. "Izražavam želju da se uspesi, u tom smislu, dogode u narednim mesecima - naveo je Makron.

Dodao je i da Francuska želi da stavi evropsku perspektivu Zapadnog Balkana u središte svog predsedavanja Savetu Evropske unije, kako bi ovaj region načinila zonom mira i prosperiteta.

- Još jednom Vam upućujem srdačne čestitke i molim Vas, gospodine predsedniče, da primite izraze mog dubokog poštovanja - kaže se u čestitki predsednika Makrona.

BONUS VIDEO;

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike