Predsednik Srbije poručio građanima: U stanju smo da uspemo, da idemo napred! (VIDEO)

12.02.2022

14:35

0

Autor: 24sedam

Najviše se radujem otvaranju pruge Beograd – Novi Sad, istakao je predsednik Srbije

Predsednik Srbije poručio građanima: U stanju smo da uspemo, da idemo napred! (VIDEO)
aleksandar vučić predsednik.rs - Copyright predsednik.rs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić oglasio se novim videom na svom profilu na Instagramu i poslao moćnu poruku građanima Srbije.

- Najviše se radujem otvaranju pruge Beograd – Novi Sad. To pokazuje šta se sve promenilo. To pokazuje drugačije stanje svesti. To pokazuje da smo u stanju da uspemo, da idemo napred, da guramo stvari napred - istakao je predsednik Srbije.

 

 

 

Podsetimo, prvi voz bi trebalo da prođe novim novosadskim kolosecima 15. marta, čime će biti uspostavljen redovan saobraćaj između prestonice Srbije i Srpske Atine.

Do tog svečanog datuma, a do kraja ovog meseca, biće završen podvožnjak u gusto naseljenoj i saobraćajno frekventnoj Kisačkoj ulici u Novom Sadu. Radovi na podvožnjaku dugačkom 41 metar započeti su oktobra prošle godine, a njegova izgradnja omogućiće ujedno i kvalitetniji drumski saobraćaj u ovom delu Novog Sada.

U narednih sedam do 10 dana podvožnjak bi trebalo da bude potpuno završen, a 3. marta i testiran. Preko njega će u nekoliko navrata preći lokomotiva sa kompozicijom natovarenih vagona kako bi se proverilo da li most u potpunosti zadovoljava standarde predviđene za kretanje vozova velikih brzina.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike