Zaključak Stjuarta Piča: Specijalni izaslanik mišljenje izneo putem video-snimka

11.02.2022

13:05

0

Rekao je šta misli posle prvih sastanaka sa Beogradom i Prištinom

Zaključak Stjuarta Piča: Specijalni izaslanik mišljenje izneo putem video-snimka
Screenshot_6 - Copyright Printscreen / Twitter

Specijalni izaslanik Velike Britanije za Zapadni Balkan Stjuart Pič objavio je video-snimak, u kojem je sumirao utiske o svojoj prvoj poseti Prištini na toj funkciji i istakao da je jedan od njegovih prioriteta rad sa partnerima na podršci dijalogu Beograda i Prištine, pod pokroviteljstvom Evropske unije.

U snimku objavljenom na Tviter nalogu britanske ambasade u Prištini Pič uputio pozdrav na srpskom, albanskom i engleskom jeziku i poručio da je njegova uloga kao specijalnog izaslanika da podrži rad Velike Britanije na promociji stabilnosti i prosperiteta u regionu.

 

- Neki od mojih prioriteta uključuju promovisanje jakih demokratskih institucija, borbu protiv ozbiljnog i organizovanog kriminala i ohrabrivanje rešavanja pitanja nasleđa kao što su ratni zločini i nestale osobe. Takođe, radim sa našim partnerima na podršci dijalogu Kosova i Srbije koji se vodi pod pokroviteljstvom EU. Ovo su prioriteti za Kosovo kao i za Veliku Britaniju i radujem se da radim sa vama na tome - poručio je Pič.

Pič je rekao da je tokom posete razgovarao "o budućnosti Kosova" i ocenio da je ostvaren veliki napredak.

Britanski izaslanik rekao je i da je London "postojan partner" Prištine i da je posvećen borbi protiv pretnji stabilnosti i bezbednosti u regionu.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike