Pružao je iskrenu podršku Srbiji na evropskom putu: Dačić uputio saučešće povodom smrti Kukana

10.02.2022

13:17

0

Bivši slovački političar Eduard Kukan preminuo je u 82. godini

Pružao je iskrenu podršku Srbiji na evropskom putu: Dačić uputio saučešće povodom smrti Kukana
dacic kukan - Copyright ATAImages/ Antonio Ahel

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić uputio je saučešće predsednici Evropskog parlamenta Roberti Metsoli, povodom smrti bivšeg poslanika Evropskog parlamenta i bivšeg ministra spoljnih poslova Slovačke Eduarda Kukana.

-Sa dubokim žaljenjem primio sam vest o iznenadnoj smrti bivšeg poslanika Evropskog parlamenta i bivšeg ministra spoljnih poslova Slovačke Eduarda Kukana. Dozvolite mi da u ime Narodne skupštine Republike Srbije i u lično ime uputim izraze najdubljeg saučešća povodom smrti mog dragog prijatelja i kolege, napisano je u telegramu saučešća.

Dačić navodi da su tokom poslednjih nekoliko godina uspešno zajedničkim snagama radili kao kofasilitatori u međustranačkom dijalogu u Srbiji.

-Bivši poslanik Evropskog parlamenta Eduard Kukan pružao je iskrenu podršku Srbiji na njenom evropskom putu i zaista smo sarađivali u najboljem duhu razumevanja i prijateljstva. Saosećamo se sa bolom zbog njegovog odlaska i izražavam najiskrenije saučešće članovima njegove porodice, navodi se u saopštenju.

Podsetimo, bivši slovački političar Eduard Kukan preminuo je u 82. godini, a izraze iskrenog saučešća uputio je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike