Vučević: Stvoreni su uslovi za izgradnju projekta od nacionalnog značaja - i most i obilaznica

10.02.2022

12:08

0

Tema sastanka je bila zapadna obilaznica kod Novog Sada, kao i četvrti novosadski most u produžetku Bulevara Evrope čijom izgradnjom će bački deo grada biti spojen sa sremskom stranom

Vučević: Stvoreni su uslovi za izgradnju projekta od nacionalnog značaja - i most i obilaznica
miloš vučević (3) - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević sastao se danas sa ministrom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislavom Momirovićem, direktorom Koridora Srbije Čedomirom Antićem i predstavnicima kineske kompanije CNBC povodom izgradnje obilaznice oko Novog Sada i četvrtog mosta.

Tema sastanka je bila zapadna obilaznica kod Novog Sada, kao i četvrti novosadski most u produžetku Bulevara Evrope čijom izgradnjom će bački deo grada biti spojen sa sremskom stranom, u Sremskoj Кamenici.

Most je urbanistički predviđen još šezdesetih godina prošlog veka i počastvovani smo što smo baš mi u mogućnosti da te davnašnje planove urabanista sprovedemo u delo, naglašava Vučević.

Približavamo se realizaciji ovog projekta, a razgovor o mostu više nije na nivou ideja i predlaganja, već se stvari konkretizuju. Očekujem da će u relativno kratkom periodu početi njegova izgradnja, jer su za to stvoreni uslovi. Zahvalni smo na odličnoj saradnji Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i „Кoridorima Srbije“ što su nam odlični partneri na projektu od nacionalnog značaja.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike