Ana Brnabić: Manojlović opet obmanjuje građane Srbije, neka se dogovori sa sobom šta tačno želi

30.01.2022

12:19

1

Predsednik Srbije, kao ni Vlada, nema nikakve veze sa tim, rekla je Ana Brnabić

Ana Brnabić: Manojlović opet obmanjuje građane Srbije, neka se dogovori sa sobom šta tačno želi
Tan2022-1-30_121156471_1 - Copyright TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC/

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da postoji zakonska procedura za usvajanje ili odbijanje narodne incijative i da Vlada Srbije nema nikakve ingerencije nad tom procedurom, kao ni predsednik države.

Odgovarajući na pitanje novinara da li će Vlada predložiti Narodnoj skupštini, pre nego što se raspusti, da usvoji moratorijum na iskopavanje litijuma i bora u narednih 20 godina, kako traži Savo Manojlović iz Kreni promeni, premijerka je rekla da Manojlović opet obmanjuje građane Srbije.

Navela je da je iz sredstava javnog informisanja, ali i od Narodne skupštine, informisana da je Manojlović tu narodnu inicijativu uputio Narodnoj skupštini.

- Pošto je uputio Narodnoj skupštini, postoji zakonska procedura za usvajanje ili odbijanje te narodne inicijative. Vlada Srbije nema nikakve ingerencije nad tom procedurom, baš kao što nema ni predsednik Srbije, a on (Manojlović) rekao je da je izašao na proteste zato što predsednik Srbije nije verifikovao tu inicijativu, već je Narodna skupština prosledila odboru - rekla je Brnabićeva.

Dodala je da je trebalo da Narodna skupština to uradi i ponovila da predsednik Srbije, kao i ni Vlada, nema nikakve veze sa tim.

Kako je rekla, Manojlović bi, pre nego što počne da "maltretira sve ljude", trebalo da se dogovori sa sobom šta tačno želi.

- Da li želi da to bude u Skupštini, pa da ide po Zakonu o referendumu i narodnoj inicijativi, kao što je uputio predlog, ili želi da to ide kroz Vladu, ali je onda trebalo Vladi da uputi predlog i sedne sa Vladom da se dogovorimo šta ćemo da radimo, ali ne možete da uputite predlog narodne incijative, i to nepismen, Narodnoj skupštini i onda da kažete da premijerka to treba da uputi Skupštini. Ne razumem kako, taj predlog nije kod mene - zaključila je Brnabićeva.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike