Fajon, Bilčik, Kukan i Flekenštajn u Beogradu, sutra se sastaju sa predsednikom Vučićem

27.01.2022

11:20

0

Četvoro evroposlanika u Beograd dolaze danas popodne

Fajon, Bilčik, Kukan i Flekenštajn u Beogradu, sutra se sastaju sa predsednikom Vučićem
AtaImages

Evroposlanici Tanja Fajon i Vladimir Bilčik, kao i Eduard Kukan i Knut Flekenštajn, koji su učestvovali u međustranačkom dijalogu, boraviće danas i sutra u Beogradu.

Kako je najavljeno iz kabineta, predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se sa posrednicima Evropskog parlamenta u međustranačkom dijalogu u petak, 28. januara u 12 časova, u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike.

Prema nacrtu programa posete evroposlanici će da se sastanu i sa premijerkom Anom Brnabić u 16 časova u zgradi Vlade Srbije, kao i sa predsednikom skupštine Ivicom Dačićem, sa šefovima poslaničkih grupa, ali i sa delom opozicije koja je odbijala njihovo posredstvo.

Četvoro evroposlanika u Beograd dolaze danas popodne i najpre će se sastati sa šefom Delegacije EU Emanuelom Žofreom, a odmah nakon toga i sa Ivicom Dačićem.

Posle toga, prema Nacrtu programa, koji nije još potvrđen, trebalo bi da usledi razgovor sa šefovima poslaničkih grupa, ali i sa liderom Dveri Boškom Obradovićem i liderom Dosta je bilo Sašom Radulovićem pojedinačno.

U petak bi posrednici u dijalogu trebalo da se sastanu sa liderima opozicionih političkih partija, a istog dana planiran je sastanak sa predsednikom Vučićem, a potom i sa članovima Privremenog nadzornog tela.

Sa gostima iz Brisela će, kako se očekuje, imati sastanak i ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović, kao i premijerka Ana Brnabić.

Prema programu, evroposlanici će se još jednom sastati sa predsednikom parlamenta, a zatim i sa šefom delegacije EU u cilju rezimiranja rada Misije.

Nakon toga, planirana je konferencija za medije.

Bonus video:

Tanjug

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug