Predsednik Vučić još jednom pokazao da mu je narod na prvom mestu, a tek potom briga o napadima na njega

23.01.2022

19:30

0

On je izneo nekoliko ohrabrujućih informacija koje će značiti svim građanima zemlje

Predsednik Vučić još jednom pokazao da mu je narod na prvom mestu, a tek potom briga o napadima na njega
Aleksandar Vučić Instagram buducnostsrbijeav - Copyright Instagram/buducnostsrbijeav

Mada mu je nedavno dostavljena informacija o planiranom atentatu na njega, predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije dozvolio da to bude glavna tema o kojoj će razgovarati pred javnošću. 

Naprotiv, on je izneo nekoliko ohrabrujućih informacija koje će značiti svim građanima zemlje.

Tv Pink Printscreen
 

-Ne mislim da ljude to previše zanima, imaju svoje probleme, oni žele da mi rešavamo njihove probleme, a ne da ih opterećujemo našim, rekao je između ostalog Vučić napominjući da je to posao za nadležne organe.

On je podsetio da godinu i dva meseca se nije desilo mafijaško ubistvo u zemlji te da je ponosan na tu činjenicu, jer pokazuje da je Srbija jedna od najbezbednijih zemalja.

-Veliki posao smo obavili hapšenjima narko-kartela prošle godine, zaključio je Vučić.

Predsednik Srbije podsetio je na infrastrukturne projekte, na izgradnju pruge, izgrađene auto-puteve, 250 fabrika i pogona koje je svečano otvorio u Srbiji.

Najavio je da će brzi voz, iz koga je sinoć i emitovan intervju, već za mesec, mesec i po biti na brzoj pruzi od Beograda do Novog Sada, kao i da će biti dostupan svim građanima od 15. marta.

U pitanju je novi voz, koji je Srbija kupila od kompanije Štadler, dabldeker te da je za testiranje pruge Nemačkih železnica postigao brzinu od 200 kilometara na sat.

Tv Pink Printscreen
 

-To pokazuje koliko Srbija brzo napreduje, ocenio je predsednik napominjući da je to samo jedna od stvari koja je urađena u prethodnim godinama.

Zatim je podsetio da mladima od 16 do 29 godina stiže 1. februara pomoć države od 100 evra, za koju se prijavilo njih čak 948.000, kao i da 10. februara stiže svim penzionerima po 20.000 dinara. Potom je najavio da će se boriti da se do kraja godine još jednom pomogne mladima.

-Zaslužili su i jedni i drugi. Mnogo smo izgubili krivicom opake bolesti. Neće se mladi obogatiti od 100 evra, ali će neki od njih osetiti taj novac kao prvu zaradu u životu što rađa dodatnu odgovornost prema novcu i prema državi i umeće više da poštuju ono što zarade, napomenuo je predsednik Vučić.

On očekuje da prosečna plata u januaru bude oko 610 evra, što je gotovo dvostruko više nego u vreme kada je postao premijer. Podsetio je da je prosečna plata kada je on postao premijer bila 340 evra, a za samo sedam godina "došla" do 610 evra, dodajući da u Nemačkoj, na primer, ne raste plata za sedam godina toliko.

Tv Pink Printscreen
 

Napomenuo je i da je važno da se građani ujedine oko ideje da imamo snažnu vojsku, te najavio nabavku dva ruska vatrogasna helikoptera Kamov.

Vučić je konstatovao da, kada imate jaku vojsku to deluje kao odvraćajući faktor, te da kada nemate snažnu armiju onda se prema vama mogu ponašati kao da ste džak za udaranje i mogli bi da nas ucenjuju kao 1998, kada su od Rambujea krenule ucene, jer Srbija tada nije imala snažnu vojsku.

Danas, kaže, Srbija je vojno značajno jača, ulaže dodatnih pola milijardi evra, što je više i od Bugarske koja je država EU.

Tv Pink Printscreen
 

Naveo je i da razume iz kojih razloga je Vlada donela odluku o Rio Tintu.

-Mi smo izašli u susret narodu sada oko Rio Tinta, a suočavali smo se i sa većim protestima svake godine, bilo je i više ljudi, nije to problem", kazao je Vučić i najavio da će samo ove godine biti uloženo 310 miliona evra u ekologiju, možda i više.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike