Srpski narod na KiM duboko zabrinut zbog pretnji Vučiću

22.01.2022

13:52

0

Oglasila se Srpska lista povodom informacija o organizovanju atentata na predsednika Srbije

Srpski narod na KiM duboko zabrinut zbog pretnji Vučiću
vucic priboj kzs3 - Copyright Printscreen/Tanjug

Srpski narod sa Kosova i Metohije je duboko zabrinut zbog informacija, do kojih su došle naše i evropske obaveštajne službe o nameri organizovanih kriminalnih grupa da izvrše atentat na predsednika Aleksandra Vučića, saopštila je Srpska lista.

- Očigledan je cilj organizovanih kriminalnih grupa da se likvidacijom najboljeg među Srbima, spreči beskompromisna borba protiv organizovanog kriminala u našoj zemlji koju je pokrenuo i vodi predsednik Aleksandar Vučić, i time zaustavi dalji razvoj i jačanje naše zemlje - navela je Srpska lista.

U ime srpskog naroda sa Kosova i Metohije, Srpska lista pozvala je nadležne organe naše zemlje da preduzmu sve potrebne mere i osujete ove namere i zaštite život predsednika Aleksandra Vučića.

Podsećamo, Udruženje sudija i tužilaca Srbije (UST) pozvalo je danas da se informacije o ugroženosti predsednika Srbije Aleksandra Vučića shvate ozbiljno i da se uz odgovarajući stepen njegove zaštite, neizostavno pojača stepen zaštite i najvišim funkcionerima u okviru javnotužilačke organizacije, Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) i Bezbednosno-informativne agencije (BIA).

UST navodi da pruža punu podršku MUP-u i BIA od njih očekuje da u međunarodnoj saradnji sa Evropolom (EUROPOL) i drugim službama bezbednosti, preventivno deluju i spreče izvršenje krivičnih dela usmerenih protiv ustavnog uređenja i bezbednosti Srbije, kako bi u potpunosti zaštitile građane i državu od aktivnosti organizovanog kriminala.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike