Rio Tinto pisao predsedniku Vučiću

20.01.2022

19:03

1

Ta kompanija više neće poslovati u Srbiji, odluka je vlade Srbije

Rio Tinto pisao predsedniku Vučiću
Tanjug/Jadranka Ilić/24sedam

Predsednica vlade Srbije, Ana Brnabić, nakon što je saopštila da je došao kraj Rio Tintu u našoj zemlji, otkrila da je ta kompanija pisala predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

- Što se tiče zabrinutosti Rio Tinta, volela bih da su bili ranije zabrinuti i zainteresovani za komunikaciju, sa ljudima, sa medijima, sa vladom Srbije, da su stalno razgovarali o tome šta je projekat, šta su benefiti... Nažalost, to nisu uradili. To kažem čistog obraza, jer sam nekoliko puta pričala sa njima i rekla da moraju da poprave pristup i to nisu uradili. Rio Tinto je poslao predsedniku Vučiću dopis. 

Tanjug/Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljevic
 

Istakla je da se Srbija ne plaši Rio Tinta, a da vlada brine isključivo o građanima i željama naroda.

- Mi nismo doveli Rio Tinto, probali smo da na transparentan način da sve objasnimo građanima. Išla sam u Loznicu da objasnim narodu o čemu je projekat, primila ljude iz ekoloških protesta, insistirala da se daju odgovori. Mi se Rio Tinta ne plašimo, mi smo ovde radi našeg naroda i zemlje. Ovo je konačna odluka vlade Srbije. Dala sam sasvim jasno obrazloženje zbog čega i zašto sam donela ovu odluku. Slušamo naš narod, naš posao je da zaštitimo njihove interese pa čak i kad nemamo isto mišljenje, građani neka znaju da ćemo staviti tačku na bilo šta ako su nezadovoljni. U ovom trenutku je najvažnije da to završimo. Lična želja mi je da slobodno vreme usmerim ka tome da objasnim svo licemerje koje prolazi na perfidan način.

24sedam

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam