Rio Tinto pisao predsedniku Vučiću

20.01.2022

18:03

1

Ta kompanija više neće poslovati u Srbiji, odluka je vlade Srbije

Rio Tinto pisao predsedniku Vučiću
rio tinto vucic - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić/24sedam

Predsednica vlade Srbije, Ana Brnabić, nakon što je saopštila da je došao kraj Rio Tintu u našoj zemlji, otkrila da je ta kompanija pisala predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

- Što se tiče zabrinutosti Rio Tinta, volela bih da su bili ranije zabrinuti i zainteresovani za komunikaciju, sa ljudima, sa medijima, sa vladom Srbije, da su stalno razgovarali o tome šta je projekat, šta su benefiti... Nažalost, to nisu uradili. To kažem čistog obraza, jer sam nekoliko puta pričala sa njima i rekla da moraju da poprave pristup i to nisu uradili. Rio Tinto je poslao predsedniku Vučiću dopis. 

Tanjug/Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljevic
 

Istakla je da se Srbija ne plaši Rio Tinta, a da vlada brine isključivo o građanima i željama naroda.

- Mi nismo doveli Rio Tinto, probali smo da na transparentan način da sve objasnimo građanima. Išla sam u Loznicu da objasnim narodu o čemu je projekat, primila ljude iz ekoloških protesta, insistirala da se daju odgovori. Mi se Rio Tinta ne plašimo, mi smo ovde radi našeg naroda i zemlje. Ovo je konačna odluka vlade Srbije. Dala sam sasvim jasno obrazloženje zbog čega i zašto sam donela ovu odluku. Slušamo naš narod, naš posao je da zaštitimo njihove interese pa čak i kad nemamo isto mišljenje, građani neka znaju da ćemo staviti tačku na bilo šta ako su nezadovoljni. U ovom trenutku je najvažnije da to završimo. Lična želja mi je da slobodno vreme usmerim ka tome da objasnim svo licemerje koje prolazi na perfidan način.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike