Kapetan Dragan o Novakovoj drami: U Australiji sam prošao isto što i Đoković, njihovi ministri zloupotrebljavaju ovlašćenja

14.01.2022

11:55

0

Autor: Milan Ivanić

Nadam se da Đoković neće “baciti peškir” i prihvatiti ekstradiciju i da će ostati da se bori s njima do poslednjeg trenutka, poručio je kapetan Dragan u razgovoru za 24sedam

Kapetan Dragan o Novakovoj drami: U Australiji sam prošao isto što i Đoković, njihovi ministri zloupotrebljavaju ovlašćenja
kapetan dragan djokovic - Copyright AP Photo/Mark Baker/Profimedia

Dragan Vasiljković, poznatiji kao Kapetan Dragan, koji je imao iskustva sa australijskim pravosudnim sistemom pre isporučenja Hrvatskoj, je rekao za 24sedam da ga ne iznenađuju dešavanja sa srpskim teniserom Novakom Đokovićem u Australiji.

- Ja sam prošao potpuno isto kroz šta sada Đoković prolazi. Ne treba zaboraviti da sam ja pobedio pred istim tim Federalnim sudom sa veoma sličnim obrazloženjem da ne postoje dokazi da sam napravio bilo kakvo krivično delo i da su male šanse da mogu imati pravedno suđenje u Hrvatskoj. Međutim, oni su se žalili Vrhovnom sudu koji je zaključio da, bez obzira što ne postoje nikakvi dokazi, ministar ima diskreciono pravo da me isporuči - navodi kapetan Dragan i dodaje: 

- Na osnovu toga, mene Hrvatskoj nije isporučio sud nego ministar zloupotrebivši svoja ovlašćenja, što nije tako neuobičajeno u toj zemlji. 

Profimedia
 

On je dodao da očekuje da se nešto slično desi i Novaku, jer je dvadesetogodišnja propaganda protiv Srba ostavila duboke tragove širom sveta. 

- Naravno, to nije po svetskim standardima, ali moramo shvatiti da je strašna propaganda, koja se vodila protiv Srba čitavih 20 godina, ostavila takav efekat da kada se napadne bilo koji Srbin, bio on kapetan Dragan, predsednik ili patrijarh, vrlo je lako okupiti ljude koji će reći: da, on je kriv. Propaganda protiv Srba je trajala daleko duže nego Gebelsova kampanja. Gebelsova kampanja je trajala četiri ili pet godina, a propaganda protiv nas je trajala čitave dve decenije. Naravno, ona danas nije intenzivna kao nekada. Mi smo nedavno u Beogradu imali čak 120 državnika. Naši saveznici, Rusija i Kina, su danas daleko jači nego ranije.

- Mađarska je bila naš neprijatelj tokom rata u Hrvatskoj, a danas imamo bolje odnose s njima nego što oni imaju sa Hrvatima. Zato mi je sve ovo što se dešava sa Novakom očekivano. Ja se samo nadam da Đoković neće “baciti peškir” i prihvatiti ekstradiciju i da će ostati da se bori s njima do poslednjeg trenutka. Istorija će ovo zapamtiti kao jednu strašnu ljagu na Australiju i Novak to ne sme da ublaži tima što bi prihvatio ekstradiciju.

- Nadam se da će izdržati pritvor. Ja sam izdržao čak 11 godina, od čega devet i po godina bez ikakvog optužujućeg dokumenta. To je više nego Nelson Mendela i Gandi zajedno što su izdržali bez optužnice – rekao je  Vasiljković.

Tanjug/AP Photo/Mark Baker, File
 

Kapetan Dragan je poručio da Novaku želi svu sreću, te da smatra da svaki častan čovek danas mora da bude uz njega. 

- Treba mu dati apsolutnu podršku. On ima internacionalno ime. Kao što niko u Srbiji ne veruje da sam ja ratni zločinac, tako ni u svetu niko ne misli da je Novak kriv. Zato mislim da će svi časni ljudi biti uz njega ako istraje do kraja. Ako “baci peškir” i prihvati ekstradiciju, mislim da će to da bude veliki gubitak – rekao je on.

Podsetimo, novi dogovor između sudije Kelija i advokata je da će se Đoković, osim što neće biti u pritvoru, večeras u 22 po srednjoevropskom vremenu pojaviti pred imigracionim vlastima na razgovoru. Deportacija je odložena, do nje neće doći dok sud ne donese konačnu odluku.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike