Oglasila se Ana Brnabić o protestima: Aktivistima je "Rio Tinto" korak u borbi protiv predsednika Vučića

09.01.2022

22:14

0

Ona je rekla da je na protestima Saveza ekoloških organizacija Srbije (SEOS) rečeno da su ti protesti protiv predsednika države

Oglasila se Ana Brnabić o protestima: Aktivistima je "Rio Tinto" korak u borbi protiv predsednika Vučića
TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je cilj blokada saobraćajnica u Srbiji rušenje predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a da je kompanija "Rio tinto" korak u borbi protiv Vučića.

Brnabićeva je za televiziju Pink kazala da blokade nisu organizovane zbog zelene agende, navodeći da je to legitimno, ali da organizatori treba da priznaju da su ti protesti politički.

Ona je rekla da je na protestima Saveza ekoloških organizacija Srbije (SEOS) rečeno da su ti protesti protiv predsednika države.

Prema njenim rečima, aktivista Savo Manojlović je, nakon ispunjenja povlačenja Zakona o eksproprijaciji i izmena Zakona o referendumu, kazao da su zahtevi protesta ispunjeni, ali da su aktivisti okupljeni oko Aleksandra Jovanovića Ćute nastavili proteste, a da svoje zahteve nikada nisu izneli.

Upitana šta će preduzeti država ukoliko aktivisti blokiraju granične prelaze, što su ranije najavili, Brnabićeva je kazala da ona ne može da uzima za ozbiljno tu vrstu bahatosti.

- I neke druge stvari su mi bile protivne zdravom razumu, ali ja u ovo zaista ne mogu da verujem - navela je premijerka.

Ona je ponovila da je Vlada Srbije jako blizu odluke da poništi sve dozvole date "Rio Tintu", naglašavajući da aktuelna vlast nije ni dovela "Rio Tinto".

Brnabićeva je dodala da poništavanje dozvola ne bi zaustavilo proteste, jer učesnici protesta menjaju svoje zahteve, a ponovila je i da se protesti održavaju u cilju smene vlasti.

Bonus video:

24sedam

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam