Završen treći sastanak Kontrolnog tela u Skupštini, nastavak u sredu

04.01.2022

16:25

0

To je bio treći sastanak koji se odvija u parlamentu, a do sada se medijima predstavnici Kontrolnog tela zvanično nisu obraćali

Završen treći sastanak Kontrolnog tela u Skupštini, nastavak u sredu
skupstina srbije zastave 23112021_0016 - Copyright ATAImages/ Antonio Ahel

Treći sastanak Kontrolnog tela međustranačkog dijaloga, na kojem je učestvovao i predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić, završen je oko 16.3 u parlamentu.

Učesnici sastanka nisu davali izjave.

Za sutra je zakazan novi sastanak, na kojem se očekuje i konačan dogovor o broju članova biračkih odbora iz redova vanparlamentarne opozicije koja je učestvovala u razgovorima.

Na sastanku su učestvovali predsednik SDS Boris Tadić, lider Dveri Boško Obradović, te zamenik predsednika SRS Aleksandar Šešelj.

Na sastanku su bili, pored predstavnika vlasti, i zastupnici DSS, Zavetnika, Zdrave Srbije, Dosta je bilo, kao i Stranke moderne Srbije.

To je bio treći sastanak koji se odvija u parlamentu, a do sada se medijima predstavnici Kontrolog tela zvanično nisu obraćali.

Kontrolno telo bi trebalo da prati primenu sporazuma koji je potpisan u okviru međustranačkog dijaloga, a kako je ranije rečeno, u njegovom sastavu su, pored potpisnika dokumenta, i predstavnici Vlade, Ministarstva državne uprava i lokalne samouprave, RIK-a i tri predstavnika "drugih opozicionih stranaka koje za to pokažu interes".

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike