Pacoli: Osnivanje Zajednice srpskih opština neizbežno

04.01.2022

13:00

0

Bivši ministar spoljnih poslova privremenih prištinskih institucija, rekao je da se Zajednica srpskih opština "ne može izbeći"

Pacoli: Osnivanje Zajednice srpskih opština neizbežno
Bedzet Pacoli Youtube DW printscreen - Copyright Youtube/DW printscreen

Osnivanje Zajednice srpskih opština je neizbežno ako Kosovo želi da poštuje međunarodne sporazume, izjavio je Bedžet Pacoli, predsednik Alijanse za novo Kosovo i poslanik kosovske skupštine.

Pacoli, koji je bivši ministar spoljnih poslova privremenih prištinskih institucija, rekao je da se Zajednica srpskih opština "ne može izbeći" i da je to međunarodna obaveza koju je Kosovo preuzelo u saradnji sa SAD i Evropskom unijom, prenosi Bota sot.

"Ako neko misli da SAD i Evropska unija, koji su pokrovitelji Zajednice, žele da stvore Republiku Srpsku na Kosovu ili šta već, i da ne znaju kakvu opasnost predstavlja Srbija, ja iskreno ne znam gde oni žive", rekao je Pacoli.

On je naveo i da je sreća što "ovakva logika koja danas vlada na Kosovu", nije postojala u vreme "kritičnih trenutaka za državu", jer tada, kako je rekao, "ne bi bilo Rambujea i bombardovanja Srbije i Ahtisarija i proglašenja nezavisnosti".

Ovo, inače, nije prvi put da Pacoli apeluje na osnivanje ZSO.

Ranije je poručivao da bi Priština trebalo da pronađe način da uspostavi Zajednicu srpskih opština.

Bonus video: 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike