Nedelja usred srede: Prvi predsednik u Seništu, #NisamPrijavila, tragična sudbina Jovane Marjanović

29.12.2021

20:00

0

Događaji koji su obeležili poslednju sedmicu u 2021. godini

Nedelja usred srede: Prvi predsednik u Seništu, #NisamPrijavila, tragična sudbina Jovane Marjanović
sreda mix poslednja - Copyright Facebook printscreen/Instagram buducnostsrbijeav/profimedia

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je protekle nedelje Zlatiborski i Raški okrug i najavio nova ulaganja, a meštani Seništa su istakli da je on prvi predsednik u istoriji koji ih je posetio.

Srbija se na noge digla zbog nestanka Jovane Marjanović i plakala zajedno sa njenim ćerkama kada je nesrećna žena nađena mrtva.

Žene u Srbiji više ne ćute o nasilju koje doživljavaju. Jedno priznanje pokrenulo je čitav pokret #NisamPrijavila.

Ulaganje u Zlatiborski i Raški okrug

Predsednik Aleksandar Vučić boravio je u dvodnevnoj poseti Zlatiborskom i Raškom okrugu tokom koje je razgovarao sa meštanima, te im obećao da će deo problema sa kojima se svakodnevno susreću država rešiti u narednom periodu.

- Sa svim ulaganjima o kojima smo govorili u prethodna dva dana, mislim da će ovo biti neprepoznatljiv deo Srbije i po nivou svog razvoja i po ekonomskim dometima - napisano je u opisu videa na Instagram nalogu "AVucic". 

 

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je da je potpisivanje komercijalnog ugovora o pripremi tehničke dokumentacije i izvođenju radova na izgradnji auto-puta od Požege do Duge Poljane od 75 kilometara, koja će početi da se gradi već u martu i biti završena za četiri godine, prekretnica za razvoj tog dela Srbije.

Prilikom posete manastiru Sopoćani, predsednik Srbije je najavio pomoć države manastiru i monaštvu, kao i izgradnju puta do manastira koji je veoma loš. Tokom obilaska radova na deonici puta Novi Pazar - Tutin, Vučić je istakao da je ponosan na činjenicu da se u Srbiji danas gradi više nego ikada pre.

Tragični nestanak majke troje dece koji je Srbiju digao na noge

Ćerke Jovane Marjanović prijavile su njen nestanak na Zlatiboru. Danima se tragalo za nesrećnom ženom. U potragu su se uključili brojni meštani. Posle nekoliko dana njeno telo je nađeno pored potoka u snegu. Tada je utihnuo i poslednji tračak nade da će se majka vratiti ćerkama. Pored nje su nađeni lekovi i boca alkohola.

Printscreen/TV Prva
Ćerka Jovane Marjanović

Kako se sumnja, ona je počinila samoubistvo, a njene ćerke kažu da je trpela zlostavljanje bivšeg supruga i da verovatno više nije mogla da trpi pritisak.

Srbiju je potresla i vest o pogibiji četvorice mladića u novopazarskom naselju Lukare, na magistralnom putu koji od Novog Pazara vodi ka Crnoj Gori. Dvojica su imala po 21, a ostala dvojica 22 i 23 godine. 

Do udesa je došlo zbog neprilagođene brzine kretanja i klizavog kolovoza i u njemu su učestvovala tri vozila. U automobilu s kojim su se direktno sudarili bila je tročlana porodica, koja je povređena.

Žene više ne ćute o pretrpljenom nasilju #NisamPrijavila

Nakon javnog priznanja jedne devojke da je trpela zlostavljanje bivšeg mladića, usledio je čitav talas ispovesti devojaka i žena koje su takođe pretrpele nasilje, ali ga nisu prijavile.

Usledio je jedinstven i masovan odgovor na ispovesti hiljade devojaka i žena o tome šta su doživele i zašto to nisu prijavile uz hešteg #NisamPrijavila. Iz straha od osvete, osude okoline, zbog toga što im sredina neće verovati, pretnji...

Dobile su u tome javnu podršku, a nameće se neminovno i zaključak da žene više neće trpeti i neće ćutati o nasilju koje se nad njima primenjuje!

Da nam 2022. donese bolje vesti i zdravlja... Srećno!

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike