Ključeve Zejtinlika mora da preuzme neko ko je na visini zadatka: Ministar Selaković o smeni Predraga Nedeljkovića

26.12.2021

09:39

0

Ministar je pozvao gradske vlasti Kraljeva da preispitaju odluku o dodeli priznanja zaslužnog građanina Nedeljkoviću

Ključeve Zejtinlika mora da preuzme neko ko je na visini zadatka: Ministar Selaković o smeni Predraga Nedeljkovića
selakovic deda đorđe solun 6 mfa.gov.rs - Copyright mfa.gov.rs

Povodom informacije koja se pojavila na društvenim mrežama da Predragu Nedeljkoviću koji već dve godine pomaže čuvenom deda Đorđu, čuvaru Zejtinlika, srpskog vojničkog groblja, neće biti produžen ugovor, oglasio se ministar spoljnih poslova Nikola Selaković.

-Država će umeti da zaštiti našeg čestitog starinu Đorđa Mihailovića i naše vojničko groblje Zejtinlik od samovolje, bahatosti i nedoličnog ponašanja pojedinaca. Čuvari naše svetinje mogu da budu samo izvanredni ljudi, koji su moralno i na svaki drugi način dostojni veličine naših predaka na Solunskom frontu, a Predrag Nedeljković nije takva osoba, napisao je ministar Selaković.

On je dodao da su se o našim palim junacima i sećanju na njih na dostojan način brinule tri generacije porodice Mihailović, a ključeve Zejtinlika mora da preuzme neko ko je svojom ličnošću i delom biti na visini tog zadatka.

-Oni koji Nedeljkovića na društvenim mrežama kandiduju za tu svetu dužnost nisu očigledno svesni njegove neadekvatnosti, a argumentaciju kojom potkrepljujem svoj stav izneću na drugom mestu. Samo pomračeni umovi mogu da Srbiju optuže da želi da „privatizuje“ Zejtinlik, i nema reči kojima mogu da iskažem svoje gnušanje povodom takvih laži, dodao je Selaković.

Ministar je pozvao gradske vlasti Kraljeva da preispitaju odluku o dodeli priznanja zaslužnog građanina Nedeljkoviću, a od Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, koje je nadležno u ovoj stvari, da dotičnom ne produži ugovor za obavljanje poslova na Zejtinliku koji ističe 31. decembra ove godine.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike