Usvojena Rezolucija o stradanju srpskog naroda u Srebrenici: Priznati zločini

03.07.2021

18:52 >> 05:52

0

Autor: A.S.

Potpredsednik Skupštine Opštine Srebrenica izjavio je kako se u Rezoluciji osuđuju zločini nad srpskim narodom u 20. veku, te da se ne umanjuju zločini nad

Usvojena Rezolucija o stradanju srpskog naroda u Srebrenici: Priznati zločini
Copyright Printscreen/Youtube

Skupština opštine Srebrenica usvojila je Rezoluciju o stradanju i zločinima nad srpskim narodom Srebrenice u 20. veku.

Predlog za usvajanje Rezolucije je podneo je Radomir Pavlović, potpredsednik Skupštine opštine, inače kadar Saveza nezavisnih socijaldemokarata (SNSD) predsedavajućeg Predsedništva Bosne i Hercegovine iz redova srpskog naroda Milorada Dodika, izvestio je Radio Slobodna Evropa.

Radomir Pavlović, potpredsednik Skupštine Opštine Srebrenica izjavio je kako se u Rezoluciji osuđuju zločini nad srpskim narodom u 20. veku, te da se ne umanjuju zločini nad drugim narodima.

Pročitajte još:

On je najavio da će Rezolucija biti prosleđena Skupštini Republike Srpske da usvoji identičnu rezoluciju.

– S obzirom na dešavanja iz okruženja, Crne Gore, ovo je vreme da podvučemo crtu i kažemo šta je bilo u Drugom svetskom ratu, šta je bilo u zadnjem ratu, da pošaljemo poruku koju politiku mi želimo. Ovo je kompromis u kojem mi ne osuđujemo stradanja drugih naroda, ali želimo da istaknemo da su stradali i Srbi na ovom prostoru, posebno u Drugom svetskom ratu – kazao je Pavlović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike