Predsednik Vučić odgovorio Radmanu: Da nas ucenjuje Hrvatska, taj film nećete gledati

24.06.2021

15:30

0

Autor: A.S.

Gordan Grlić Radman juče je istakao da Srbija treba da pokaže političku volju za ispunjavanje kriterijuma i reforme te posvećenost evropskim integracijama

Predsednik Vučić odgovorio Radmanu: Da nas ucenjuje Hrvatska, taj film nećete gledati
Copyright Aleksandar Vučić/TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ bg

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da su svi uslovi koje Hrvatska nameće Srbiji na putu ka EU politički i da je ta zemlja bila najgora na međuvladinoj konferenciji u Luksemburgu, ali da je najveći problem što Srbiju na priznanje genocida u Srebrenici poziva zemlja koja je stvorila logore Jasenovac, Prebilovce, Jadovno, Pag.

– A, oni o tome ništa ne govore. I još kažu kako su oni morali Sloveniju da mole, a Srbija njih ništa ne moli… I nećemo da ih molimo – rekao je Vučić komentarišući izjavu ministra spoljnih poslova Hrvatske Gordana Grlića Radmana o tome da će Srbija morati da prizna navodni genocid u Srebrenici.

Kako je rekao, čak i ako se uzmu Tuđmanove procene mrtvih u Jasenovcu, koje su sramotno niske, jer je višestruko više ljudi ubijeno u Jasenovcu, nego u Srebrenici, ali se, kaže, Srebrenica ne dovodi u pitanje, a Jasenovac ni da pomenu.

Dodao je da je ministar Gordan Grlić Radman iz mesta koje nije daleko od mesta porekla njegovog (Vučićevog) oca, i dobro zna šta je u tom kraju urađeno, jer nema ugledne srpske glave da nije odvedena u Jadovno ili Jasenovac.

– Sve u vreme ustaške stožerne vlasti u Bugojnu. Pa se čudim kako on sa tim znanjem o užasima kroz koje su prošle njihove komšije zbog srpskih prezimena, ništa od toga ne govori i kako nije tražio Hrvatskoj da se odredi prema nedvosmislenom genocidu – upitao je predsednik Srbije.

On je ponovio da je Srbija na EU putu.

Pročitajte još:

– Radićemo svoj posao, a to da nas ucenjuje Hrvatska ili bilo ko drugi… Taj film možete da gledate tek kada ovi, čijem dolasku se nadaju, ponovo budu vlast u Srbiji – rekao je Vučić.

Podsetimo, ministar unitrašnjih i evropskih poslova Hrvatske, Gordan Grlić Radman juče je istakao da Srbija treba da pokaže političku volju za ispunjavanje svih onih kriterijuma i reforme te posvećenost evropskim integracijama.

– U tom smislu gledamo na područje vladavine prava, pitanje nestalih osoba, prava žrtava rata, procesuiranje ratnih zločina, saradnju s međunarodnim krivičnim sudom, priznavanje genocida u Srebrenici, jačanje dobrosusedskih odnosa kako s članicama EU-a tako i onima izvan EU-a – rekao je Grlić Radman.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike