Vulin: Bezbednost predsednika još ugroženija nego što je bila, sednica Saveta za nacionalnu bezbednost zakazana za ponedeljak

06.02.2021

08:58 >> 09:38

0

Informaciju potvrdio ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin

Vulin: Bezbednost predsednika još ugroženija nego što je bila, sednica Saveta za nacionalnu bezbednost zakazana za ponedeljak
Copyright mup.gov.rs

Sednica Saveta za nacionalnu bezbednost biće održana u ponedeljak, potvrdio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Vulin je gostujući na TV Prva govorio o ugroženosti predsednika Srbije Aleksandra Vučića što će biti i jedna od tema sednice.

Ministar je potvrdio da je prilikom hapšenja zaplenjen i snajper sa prigušivačem.

pročitajte još

– Istraga će pokazati koji su bili motivi i znamo da je bio upucavan, a nije isključeno da to nije bilo jedino oružje, rekao je Vulin.

Kako je objasnio, snajper se koristi za političke likvidacije.

– Jedini čovek, da ste ga ubili, destabilizovali biste državu, je Vučić. Da ste njega likvidirali, imali biste izbore, imali biste promenjenu spoljno-političku situaciju Srbije. Jedina smrt koja bi zaustavila borbu protiv organizovanog kriminala je – Vučićeva, ocenio je Vulin.

On je potvrdio da je bezbednost predsednika još ugroženija nego što je bila jer se sukobio sa najmoćnijim kriminalcima u Evropi.

– Mi smo sada uklonili neposredne izvršioce, ali oni koji stoje iza toga su još na slobodi, dodao je ministar.

pročitajte još

Ministar je najavio da će biti još hapšenja i potvrdio da je slučaj nelegalnog prisluškivanja predsednika potpuno odvojen od ovog hapšenja.

– Predsednik Srbije najavio je nedavno borbu protiv organizovanog kriminala. Sada smo to pokazali na delu. Ovo ne može da stane, najavio je Vulin.

Juče je savetnica predsednika Srbije Suzana Vasiljević najavila da bi sednica mogla da bude održana danas.

Ona je izjavila da će se na toj sednici razgovarati o nastavku policijske akcije u kojoj je juče uhapšeno 19 osoba – Veljko Belivuk (36) i pripadnici njegove grupe.

– Mislim da će sednica Saveta biti održana sutra. Razgovaraće se o nastavku ove akcije. Predsedniku će, verovatno, biti predstavljene sve informacije do kojih su istražni organi došli u poslednjih 48 sati, rekla je Vasiljevićeva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike