Priština zabranila ulazak ministru Udovičiću na Kosovo i Metohiju! "Obavestićemo sve međunarodne institucije""

21.06.2021

07:16 >> 12:27

0

Poseta ministra Udovičića najavljena je u skladu sa svim procedurama

Priština zabranila ulazak ministru Udovičiću na Kosovo i Metohiju! "Obavestićemo sve međunarodne institucije""
Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

Privremene vlasti u Prištini noćas su posle ponoći poslale obaveštenje da zabranjuju ulazak na teritoriju Kosova i Metohije, ministru omladine i sporta Vanji Udovičiću, saopštio je direktor Kancelarija za KiM Petar Petković.

Ministar Udovičić danas je trebalo da na Prištinskom Univerzitetu sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici razgovara sa mladima i podeli im stipendije, a potom obiđe Centar za ekologiju i razvoj sporta u Zubinom Potoku, ali su vlasti privremenih insitucija u Prištini bez ikakvog povoda i obrazloženja zabranile njegovu posetu.

Njegov boravak na KiM uredno je najavljen oficiru za vezu u skladu sa svim sporazumima i ustaljenim procedurama, ali je uprkos tome Priština jednostrano i samovoljno odlučila da mu posetu ne dozvoli, a obaveštenje o tome poslato je noćas u gluvo doba, što je još jedan vid perfidnog iživljavanja Prištine, navodi se u saopštenju.

Najnovija zabrana pokazuje svu osionost i bahatost vlasti u Prištini koje odbijaju i svaku vrstu saradnje, dijaloga i dogovora, ali i nemoć Evropske unije da osigura i garantuje poštovanje sporazuma i civilizovano postupanje albanskih političara, istakao je Petković.

Kako naglašava, zabraniti ministru sporta da poseti decu nije samo pokušaj da mu se onemogući da obavlja svoj posao, već i anticivilizacijsko divljaštvo usmereno ka mladima.

Uprkos tome, naveo je Petković, sve ove barijere i zabrane neće nas sprečiti da nastavimo da pomažemo našem narodu u južnoj pokrajini i još snažnije i odlučnije ćemo se zalagati da gradimo sigurniju i bolju budućnost za njihov ostanak i opstanak na Kosovu i Metohi.

Pročitajte još

Poseta ministra Udovičića najavljena je u skladu sa svim procedurama Sporazuma o zvaničnim posetama i na vreme. O ovom, još jednom u nizu, bahatom ponašanju Prištine, koja krši sve sporazume, obavestićemo i sve nadležne međunarodne institicije, kazao je Petković.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike